hamburger-icon

Kliker.info

Zvornički biser : Bosanac Nedžad Mujčinović među vodećim dizajnerima Opela

Zvornički biser : Bosanac Nedžad Mujčinović među vodećim dizajnerima Opela

05 Maja
00:41 2017

Nedžad Mujčinović trenutno je jedan od vodećih dizajnera u njemačkoj automobilskoj korporaciji Opel.Ovaj tridesettrogdišnji autodizajner rođeni je Zvorničanin, koji je oduvijek znao šta želi i kako to ostvariti u životu.

Nedavno je boravio u svom rodnom gradu i tom prilikom je obišao rodbinu i rođake u mjestu Križevići, gdje je rođen otac ovog naderenog dizajnera, piše Zvornički .ba

Mujčinovićeva ljubav prema mehanici, inžinjerstvu i dizajniranju traje od malena, jer njegov otac je strastveni inženjer konstruktor i izvan posla, a bio je zaljubljen u dizajn automobila i pokušavao ih je skicirati.

– Sa 13-14 godina sam shvatio da to može biti profesija i od tada nisam odstupao od cilja. Matematika i Likovno obrazovanje su mi uvijek bili omiljeni predmeti na “Monash University” u Melbourneu, gdje sam završio dupli studij – mašinski inženjering (konstrukcioni) i industrijski dizajn (transport) – kaže Mujčinović.

Trenutno je kao dizajner uposlenik Opela , a to je san mnogih mladića njegove generacije.

– Radim kao kreativac, kao Lead Exterior Designer, već sedmu godinu. Jedan sam od trenutno desetak eksterijer dizajnera odgovornih za sva Opelova vozila. Moj posao počinje od prve linije na papiru i traje do prvog proizvedenog automobila. Tokom posla prolije se mnogo znoja sa samim sobom, vajarima i inženjerima. Ispunio sam profesionalni san i imam privilegiju da ga živim svaki dan – zadovoljan je Nedžad.

Mladima, koji imaju želju da rade sličan posao preporučuje da dobro razmisle da li to doista žele. Moraju žrtvovati sva druga zadovoljstva kako bi uspjeli.

Križeviće, Zvornik i BiH posjećuje kad god to dozvoljavaju obaveze. O povratku u BiH ne razmišlja, ali to ostavlja kao mogućnost za neka druga vremena. Sada je zadovoljan svojim statusom, ali je i željan novih dokazivanja.

(Kliker.info-Bportal)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku