hamburger-icon

Kliker.info

Zvizdiću prednost u odnosu na Osmanovića : Tihićevi kadrovi poraženi, Izetbegović i definitivno učvrstio svoju poziciju!

Zvizdiću prednost u odnosu na Osmanovića : Tihićevi kadrovi poraženi, Izetbegović i definitivno učvrstio svoju poziciju!

18 Decembra
20:38 2014

denis-zvizdic4Stranka demokratske akcije (SDA) kandidirat će Denisa Zvizdića za predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.To je večeras odlučilo stranačko Predsjedništvo na višesatnoj sjednici sa 17 glasova “za” i šest uzdržanih. Kako javlja Fena, niko od članova Predsjedništva nije se izjasnio protiv ovog prijedloga.Zamjenik predsjednika SDA Bakir Izetbegović izjavio je nakon sjednice da je ovim učinjen veoma dobar izbor jer se Zvizdić, po njegovim riječima, dokazao u dosadašnjem radu.

Bakir Izetbegović je, da podsjetimo  i prije popodnevne sjednice stranačkog predsjedništva izjavio da za mandatara treba kandidirati Denisa  Zvizdića, dok je Sadik Ahmetović, član Predsjedništva SDA, izjavio da bi najbolji stranački kandidat za tu dužnost bio Adil Osmanović, dosadašnji federalni ministar za izbjeglica i raseljana lica.

Na osnovu rezultata glasanja može se zaključiti  da je u SDA pobijdila struja Bakira Izetbegovića, a da je definitivni poraz retrpjekla grupa koju predvode Adil Osmanović i Sadik Ahmetović. Oni su u javnosti već odavno prepoznati kao  odani pobornici struje koja je bespogovorno podržavala bivšeg predsjednika SDA Sulejmana Tihića. Osmanović je zbog toga već odavno označen kaom jedini ozbiljan kandidat bakiru Izetbegoviću  za predsjednika stranker na narednom Kongresu SDA. Upravo zbog toga, Izetbegoviću je bilo  od iznimne važnosti da predsjedavajući Vijerća ministara ViH bude Denis Zvizdić a ne Adil Osmanović. Uzborivši se za nominaciju Denisa Zvizdića, Izetbegović je  po svoj prilici utabao i put prema predsjedničkoj poziciji Stranke demokratske akcije.

H. Šetka (Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku