hamburger-icon

Kliker.info

Zvizdič iz Trsta odgovorio na optužbe : Dodiku je bolje neka razmišlja o stanju u RS

Zvizdič iz Trsta odgovorio na optužbe : Dodiku je bolje neka razmišlja o stanju u RS

12 Jula
22:57 2017

Umjesto što Milorad Dodik razmišlja o Vijeću ministara BiH, bolje mu je da razmišlja o ekonomskoj siutaciji u Republici Srpskoj, o likvidaciji robnih rezervi, o propasti tri banke u Republici Srpskoj, o najvećoj zaduženosti u regionu i o nezaposlenosti u RS koja je najveća u regionu”, rekao je Denis Zvizdić za N1.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH je u ekskluzivnom javljanju iz Trsta za N1, gdje je u srijedu održan Samit lidera Zapadnog Balkana, prokomentarisao i izjavu Milorada Dodika koji je kazao da Vijeće ministara BiH ne funkcioniše.

Podsjetimo, u Mostaru je održan sastanak lidera HDZ-a i SNSD-a, Dragana Čovića i Milorada Dodika.

Osim floskula, volio bih čuti komparativnu analizu ili podatak koji bi uporedili ovo Vijeće ministara BiH s bilo kojim ranijim Vijećem ministara, kako vi vidjeli da li funkcioniše ili ne. Odgovorno tvrdim da je po svim parametrima ovo najbolje Vijeće ministara BiH i u tom smislu naši rezultati su takvi da možemo govoriti o progresu“, izjavio je Zvizdić.

On je kazao da ovo Vijeće ministara nije zadovoljno sve dok svaki građanin u BiH ne bude mogao živjeti od svog rada i dok ekonomija BiH ne bude stabilna toliko da omogući samoodrživost zemlje.

Umjesto što Milorad Dodik razmišlja o Vijeću ministra, bolje je da razmišlja o ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj, o likvidaciji robnih rezervi, o propasti tri banke u Republici Srpskoj, o najvećoj zaduženosti u regionu i o nezaposlenosti u RS koja je najveća u regionu“, rekao je predsjedavajući Vijeća ministara BiH za N1 i dodao kako očekuje da Vijeće ministara BiH dobije parlamentarnu podršku.

(Kliker.info-N1)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku