hamburger-icon

Kliker.info

Zukanović odgovorio Sušiću : Nisam prihvatio da mi selektorov brat Sead Sušić bude menadžer ?

Zukanović odgovorio Sušiću : Nisam prihvatio da mi selektorov brat Sead Sušić bude menadžer ?

21 Oktobra
04:10 2014

ervinzukan41“Gledao sam meč između Rome i Chieva, koji igra u formaciji u kojoj mi vjerovatno nećemo nikada. Oni pokušavaju držati liniju sa tri stopera, a Zukanović je lijevo. Gledao sam utakmicu i vidio kako mu je Ljaljić pobjegao kod drugog pogotka, što se ne smije desiti. Morao mu je ranije ući u šut, a uz Zukanovića, krivicu snosi i golman”,istakao je  između ostalog selektor Sušić,  u razgovoru za Oslobođenje, objašnjavajući  svoju odluku da ni u bnarednim kvalifikacionim suswretzima neće računati na Ervina Zukanovića, nekadašnjeg reprezentativca koji se ustalio u sastavu talijanskog prvoligaša Chieva.

Odmag potom uslijedio je ekspresni odgovor Zukanovića  na svojoj zvančnoj Facebook stranici . Poruku Zaukanovića  prenosimo u cjelosti.

– Poslije današnje izjave selektora fudbalske reprezentacije BiH Safeta Sušića kako ponovo nema namjeru da me pozove za pretstojeće utakmice kvalifikacija za EP osjetio sam potrebu da se obratim javnosti i da jednom zauvijek stavim tačku na ovu priču.Želim da podsjetim da sam ja jedini propatio što nisam otišao na SP u Brazil iako sam to zaslužio svojim igrama tokom kvalifikacija za isto. Nakon agonije ne odlaska, poručivanja da im ne trebam i da se ne moram ni pojaviti jer kao viza i moja izjava su rekli sve, a moja igra nije značila ništa to se nažalost i nakon Brazila nastavilo tako.

Opet negativno i loše po mene.Svugdje drugo mi je bolje išlo nego „kod kuće“ pa sam tako u međuvremenu prešao u talijansku serie A, a sa Safetom je negdje stalo…Priznajem , da sam pokušavao na sve načine da stupim u kontakt s njim.Zvao sam ga, slao poruke tražio bilo kakav način da mi kaže šta treba da uradim da bih ponovo igrao za svoju zemlju, nikada ni na jedan poziv i ni na jednu moju poruku Safet nije odgovorio…Zašto to valjda samo on zna.Došlo je vrijeme da ga ovako pitam: Da li je razlog izbacivanja mene iz reprezentacije to što nisam prihvatio da mi Safetov brat Sead Sušić bude menadžer kad mi se on nudio za vrijeme mog boravka u Belgiji? Pitam se šta bi bilo da jesam?

Kada sam prešao u Italiju nikad me selektor nije nazvao da pita kako sam, i kako mi ide? Isto kao da mi imamao na stotine reprezentativaca u ligama petice pa možemo da si priuštimo takav luksuz da nekoga od njih ne pozovemo. Ne znam dokle će priča oko Safeta Sušića i krajnje neprofesionalnih i nekorektinh postupaka prema meni ići ali znam da to mora jednom stati.Nakon što me je danas po ko zna koji put prozvao i stavio na znanje da ni u nekom narednom periodu neće računati na mene ja želim da poručim da ja od ovog trenutka više ne računam na njega! Dakle, da pojasnim reperezentacija ja dio mene i to će uvijek tako biti…Ja se ne odričem tima nego selektora i to isto onako lako kao što se on odrekao mene.

Hvala svima koji su mi tokom ovih ružnih mjeseci bili podrška, takvim pravim i istinskim navijačima naše reprezentacije poručujem: Vidimo se kada dođe neko ko će znati da cijeni i poštuje moje kvalitete kao što to čine klubovi širom Evrope.Ovo činim isključivo da bi zaštitio sebe, svoju porodicu i nastavio dostojanstveno da igram uzdignute glave. Uvijek sam spreman da se borim za najsvetiji dres i sve sam u stanju da izdržim ali nepravdu Safeta Sušića više ne mogu i ne želim – napisao je Zukanović. (Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku