hamburger-icon

Kliker.info

Zlokobni kult oružja : U pucnjavi u Pittsburgu ubijena tri policajca

Zlokobni kult oružja : U pucnjavi u Pittsburgu ubijena tri policajca

05 Aprila
05:12 2009

Tri policajca ubijena su u gradu Pittsburg u SAD-u, samo dan nakon krvoprolića u azilatskom centru u New Yorku u kojem je poginulo 13 osoba. Pittsburska policija reagirala je na poziv u pomoć iz kuće 23-godišnjeg Richarda Poplawskog, koji potom četiri sata pucao po policajcima.

Prvo je upucao dvojicu policajca koji su ušli u kuću, a potom i trećeg koji im je krenuo pomoći. Oružani sukob nastavio se još dugo potom, a mladić je bio vrlo pripremljen za obračun, noseći pancirku cijelo vrijeme. Predao se tek nakon više od četiri sata, kada je i sam ranjen.

 Ispostavilo se da je poziv policiji uputila njegova majka, skrivena u podrumu. Poplawski je bio naoružan s dvije puške, pištoljem i velikom količinom municije, te hrane. On je bio spreman za sukob, objavile su gradske vlasti. Prijateljima je bio pričao kako se naoružava u slučaju neprijateljske invazije na Amerike i da želi biti spreman za takvu situaciju. Navodno je bio dodatno iznervirano gubitkom posla te strahom da bi američki predsjednik Barack Obama mogao zabraniti oružje. (Kliker.info.VL)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku