hamburger-icon

Kliker.info

Zlokobne najave ISIL-a : Ukrali smo 40 kg uranija i napravili prljavu bombu !

Zlokobne najave ISIL-a : Ukrali smo 40 kg uranija i napravili prljavu bombu !

01 Decembra
08:01 2014

prljava17Fanatici iz Islamske države tvrde da su konstruirali takozvanu prljavu bombu, odnosno klasičnu eksplozivnu napravu s radioaktivnim dodatkom čiji je cilj raspršiti radijaciju i kontaminirati veliki prostor s mnoštvom ljudi.Militanti su se svojim navodnim novim oružjem pohvalili na društvenim mrežama, a jedan od hvalisavaca navodi da bi takva paklena naprava izazvala potpuni kaos u Londonu.

Iako nije moguće potvrditi posjeduju li uistinu prljavu bombu, činjenica je da je u julu objavljeno kako je iz prostorija sveučilišta u Mosulu, gradu trenutno pod kontrolom ISIS-a, netragom nestalo 40 kilograma uranija.Među radikalnim islamistima koji su se pohvalili ovom napravom je i britanski pirotehničar Hamayun Tariq, koji se džihadistima priključio još prije dvije godine, a na Twitteru je pod svojim mudžahedinskim pseudonimom.

Muslim al-Britani napisao: ‘Eh da, Islamska država ima prljavu bombu. Našli smo nešto radioaktivnog materijala na Sveučilištu u Mosulu, o čemu je i Mirror pisao. Sada nam predstoji da shvatimo što su prljave bombe, kakve posljedice izazivaju i što bi se moglo dogoditi detoniramo li jednu na javnom mjestu.'U daljnjim je objavama Tariq pisao o destrukciji Londona, no Twitter mu je nakon toga ukinuo profil.

Ipak, Twitter nije toliko ekspeditivan u ukidanju terorističkih profila koliko su teroristi agilni u otvaranju novih pa su Tariqovi sudruzi iz ISIS-a nastavili pisati o prljavoj bombi. ‘Možemo potvrditi da je Islamska država napravila prljavu bombu od radioaktivnog materijala s mosulskog sveučilišta. Mašala!’, napisao je jedan džihadist.Nakon krađe spomenutih 40 kilograma uranija u Mosulu, irački veleposlanik pri Ujedinjenim narodima poslao je pismo glavnom tajniku UN-a Banu Ki-moonu u kojem ga je upozorio da su uranij oteli teroristi te da je od ukradene količine moguće konstruirati oružje za masovno uništenje. (Kliker.info-Jutarnji list)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku