hamburger-icon

Kliker.info

Željo Komšić potvrdio : Federacija BiH više nema parlamentarnu većinu !

Željo Komšić potvrdio : Federacija BiH više nema parlamentarnu većinu !

04 Juna
16:25 2015

Komsic123Željko Komšić, lider Demokratske fronte rekao je danas pred sjednicu predsjedništva stranke da što se njega tiče FBiH više nema parlamentarnu većinu.”O tome će odlučiti predsjedništvo, ali ja kao lider ću predložiti da se koalcija raskine, jer Fadil Novalić nema više podršku DF-a i nema više parlamentarne većine u FBiH. Naši ministri će raditi u tehničkom mandatu dok Vlada ne izabere nove ministre”, rekao je Komšić.Upitan da li to znači da izlaze iz valsti na državnom nivou, on je rekao da ne znači, te da će ostati ukoliko ih partneri žele.”Vidio sam da je Bakir Izetbegović na jedenoj televiziji pozvao Fahrudina Radončića da se pomire, a to vjerovatno znači da je nova koalcija na pomolu”, istakao je Komšić.

Na sjednici Vlade Federacije BiH  ministri SDA i HDZ su da podsjetimo  preglasali  DF i usvojili spornu uredbu kojom se smjene i imenovanja u javnim preduzećima izuzimaju od resornih ministarstava i prenose na Vladu FBiH.Uredba je dobila podršku 13 ministara, dok su tri ministra glasala protiv.Reuf Bajrović, ministar energije, rudarstva i industrije u Vladi FBiH, a koji je kadar DF-a,  kako javljaju Nezavisne novine nije prisustvovao ovoj sjednici.

Bajrović je kasnije, potvrdio za  Oslobođenju da je sjednicu Vlade ranije napustio zbog posjete Ambasadi SAD-a u Sarajevu. Delegaciju DF-a u Ambasadi SAD-a predvodio je predsjednik stranke i zastupnik u državnom Parlamentu Željko Komšić, a sastanku s ambasadoricom Moreen Cormack prisustvovali su i Emir Suljagić, zamjenik ministra odbrane BiH i Sifet Podžić, DF-ov zastupnik. Bajrović nije želio iznositi detalje sa sastanka ali je Oslobođenju potvrdio da se susreo i sa pravnim timom Ambasade.

(Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku