hamburger-icon

Kliker.info

Željko Joksimović o Ilmi Karahmet: Da pjevaš i jelovnik, on će zvučati fantastično! (Video)

Željko Joksimović o Ilmi Karahmet: Da pjevaš i jelovnik, on će zvučati fantastično! (Video)

08 Januara
06:40 2014

Ilma31Bosanskohercegovački predstavnici Ilma Karahmet, Haris Ćato, Armin Malikić sa bendom “Doktori”, Vanja Mišić sa bendom “4U” i Lukijan Ivanović prošli su u nastavak takmičenja X Factor Adria.Pored naših predstavnika dalje su prošli Daniel Kajmakoski, Aleksa Perović, Tamara Milanović, bend H2O i Maja Novaković. Prvom emisijom uživo pred publikom, počela je borba za pobjedu u najpopularnijem šou programu u regionu. Nastupilo je svih 12 finalista.Ilma Karahmet, 13-godišnjakinja iz Kiseljaka, imala je još jedan fenomenalan nastup. Njen mentor Kiki Lesendrić izabrao joj je pjesmu od Bijelog dugmeta “Sve će to mila moja prekriti ruzmarin, snjegovi i šaš”, a iako je rekla kako jeplakala zbog pjesme koju je dobila, jer je nije osjećala, njen nastup bio je besprijekoran.
“Tebe je teško komentarisati jer samo mogu da kažem odlično. Pohvaljujem te uprkos tvom mentoru jer mislim da nije pravi izbor pjesme, nije za tebe. Nije primjerena tvojim godinama i tvojim emocijama”, rekla je Kristina Kovač, dok je Emina Jahović dodala:
“Ilma je bila toliko dobra i Kristina ne slažem se sa tobom. Kiki svaka ti čast. Opet si me rasplakala, mada mene nije teško rasplakati. Odakle ti dolaze te emocije i taj glas?”, zapitala se Emina.
Svoj komentar dao je i Željko Joksimović poentiravši: Ilma, zlato, prosto slušam šta pričaju i ne znam šta da kažem. Ti možeš da pjevaš i jelovnik on će zvučati fantastično: kupus, zelena salata, paradajz… Fascinantan je tvoj talenat i količina emocija. Sretno, jer sam siguran da prolaziš.”
Na kraju je Kiki rekao da joj je namjerno dao pjesmu iz njenog kraja i da je ispunila težak zadatak.

“Pjesma nas je vratila u neko drugo vrijeme i ti si uspjela u tome”.

Uprkos nešto slabijoj izvedbi, što su potvrdili i komentari žirija, Banjalučanin Lukijan Ivanović imao je naklonost publike zbog svega što je do sada pokazao.
“Ti si dobar pjevač i to publika i mi znamo. Nisi kontrolisao pjesmu, već je pjesma kontrolisala tebe. Generalno, bilo je vrlo dobro”, rekao je Joksimović.
Haris Ćato, 14-godišnji Sarajlija je od mentorice Emine Jahović dobio Rihanninu “Stay”, Lukijan  Ivanović iz Banje Luke pjevao je “Sorry seems to be the hardest word” od Eltona Johna, dok je Armin Malikić sa “Doktorima” izveo pjesmu Olivera Mandića “Osloni se na mene”.

“Tolika mi je milina oko srca kad te slušam. Tvoj talenat je zreo i nevjerovatan za tvoje godine”, komentirala je Kristina Harisov nastup, dok je Emina rekla:
“Ti si moje srce i moja duša. Ti si nešto najlepše što mi se desilo u životu. Svaka čast.”
U duelu za ostanak bili su Mladen Lukić i Aleksandra Brković. Žiri u sastavu Kiki Lesendrić, Emina Jahović, Kristina Kovač i Željko Joksimović dao im je po dva glasa pa je o njihovoj sudbini odlučivala publika. Najmanji broj glasova dobio je Mladen Lukić i on je napustio takmičenje.(Kliker.info-Oslobođenje)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku