hamburger-icon

Kliker.info

Željko Bebek : Ne želim da pjevam sa Bregom i njegovim romskim orkestrom

Željko Bebek : Ne želim da pjevam sa Bregom i njegovim romskim orkestrom

20 Juna
16:31 2015

Bebek7Bivši, i kako mnogi tvrde, najbolji pjevač grupe Bijelo dugme Željko Bebek ne želi ni riječi prozboriti s nekadašnjim prijateljem Goranom Bregovićem, piše Blic .Bregović je za juni na Arsenal festu u Kragujevcu zakazao proslavu 40 godina Bijelog dugmeta. Najavljeno je da će pjevati Alen Islamović, uz pratnju Bregovićeva Orkestra za vjenčanja i sprovode.Bebek ne krije što misli o ovoj gaži.

– Da, Goran Bregović me zvao na koncert Bijelog dugmeta preko svojih ljudi. Naravno, odbio sam sudjelovati u tome. Prvo, to nije Bijelo dugme, nego Goran Bregović plus njegov romski orkestar. Drugo, Alen Islamović nikako nije Bijelo dugme. Treće, oni će pjevati na playback, a to je nedopustivo ozbiljnim glazbenicima, rekao je Bebek.

Otkrio je još jedan, mnogi vjeruju ključni razlog, što je odbio nastup u Kragujevcu -Bregović nije ispunio postavljena uvjete, naravno one financijske prirode.

-Zbog svega toga nisam želio nastupiti jer to nije Bijelo dugme. – bio je kratak, jasan i oštar Željko Bebek, čiju izjavu prenosi Blic .

Željko Bebek, koji je najveću slavu postigao sedamdesetih godina kao pjevač “Bijelog dugmeta”, svojevremeno je u emsiji “Portret” na televiziji CMC pričao je o dolasku Gorana Bregovića u ovu kultnu grupu. Bebek nije propustio priliku da podseti da je je zahvaljujući njemu Bregović postao član legendarnog sastava.

-On je bio anonimus kada smo ga doveli da svira bas gitaru, zezali smo se da smo uzeli bas gitaristu s obronaka Trebevića.. Uvijek smo govorili da smo Bregovića s brda doveli u centar Sarajeva, takav bend je on tada mogao samo da sanja – izjavio je Bebek.

(Kliker.info-SB)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku