hamburger-icon

Kliker.info

Zbog napada na džamiju u Jasenici policija privela pa pustila šuru Vinka Martinovića – Štele

Zbog napada na džamiju u Jasenici policija privela pa pustila šuru Vinka Martinovića – Štele

15 Oktobra
05:21 2006

Zbog sumnje da je izveo teroristički napad na Berićet džamiju u Jasenici kod Mostara pripadnici Federalnog MUP-a u saradnji s policijom MUP-a HNK priveli su u petak navečer Andriju Jakovljevića iz Jasenice, inače šuru osuđenog ratnog zločinca Vinka Martinovića Štele, saznaje "Dnevni avaz". To nam je jučer potvrdio i kantonalni tužilac Esad Maksimuć, koji je rekao da je "jedna osoba bila predmet istrage te da je s njom obavljen informativni razgovor", no u interesu istrage o ovome nije mogao šire govoriti.
Nakon što su istražitelji s Jakovljevićem obavili informativni razgovor, on je zbog nedostatka dokaza pušten na slobodu.
Kako saznajemo, nakon što su otkrili mjesto odakle je ispaljena "zolja" na džamiju, a potom pronašli takozvani "kontejner" ručnog bacača i otiske stopala, policajci su započeli širu potragu terena radi konačnog hapšenja počinioca. U potrazi su korišteni i psi, koji su policajce od mjesta gdje je u rijeku Jasenicu bačen iskorišteni ručni bacač i odveli direktno do Jakovljevićeve kuće u ovom naselju.
Jakovljević je potom priveden, a pretresena je i njegova kuća, u kojoj je pronađen pištolj i određena količina municije. Međutim, nisu otkriveni tragovi koji bi mogli poslužiti kao nesporni dokaz na sudu.
 Iako dokazi za sada nisu pronađeni, Jakovljević će ostati jedini osumnjičeni za napad na džamiju i bit će predmet daljnjih istražnih radnji, sve dok ne bude potvrđena ili potpuno odbačena mogućnost da je on izveo napad.
U okviru daljnje istrage, saznali smo, istražitelji su odnijeli i Jakovljevićeve patike, koje će biti predmet vještačenja da bi se utvrdilo da li je bio na mjestu odakle je "zolja" ispaljena.

(Dnevni avaz)

 

Napadač imao rukavice

Prema informacijama koje je "Avaz" dobio od izvora bliskih istrazi, tokom vještačenja nisu pronađeni nikakvi otisci prstiju na ručnom bacaču. To je dokaz da je terorista prilikom napada na džamiju najvjerovatnije koristio rukavice.

 

 

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku