hamburger-icon

Kliker.info

Zatražen agreman za novog ambasadora : Maureen Cormack odlazi, Eric Nelson dolazi

Zatražen agreman za novog ambasadora : Maureen Cormack odlazi, Eric Nelson dolazi

27 Jula
16:01 2018

Američka administracija zatražila je od Bosne i Hercegovine agreman za novog ambasadora Erika Nelsona (Eric), koji će naslijediti Morin Kormak (Maureen Cormack) na dužnosti ambasadora SAD u BiH, vijest je koju od utros objavljuju mediji u BiH pozivajući se na “Večernji list”.

Erik Nelson, angažiran u Višoj službi za vanjske poslove, u rangu savjetnika, imenovan je za zamjenika izvršnog sekretara i direktora Izvršnog ureda Izvršnog sekretarijata 2. juna 2015. godine.

No, na ove objave iz Ambasade SAD-a u Bosni i Hercegovini nemaju komentar.

– Ambasada SAD-a nema ništa da objavi po ovom pitanju. Sve objave vezane za imenovanja ambasadora dolaze iz Bijele kuće – kazali su iz Uredu za odnose s javnošću Ambasade SAD-a za Patriju.

Nelson je prethodno obavljao  dužnost direktora Ureda diplomatije u Odjelu za upravljanje izvorima informiranja, zamjenika šefa misije u Kosta Riki te generalnog konzula u Minhenu. Otkad se pridružio Službi za vanjske poslove 1990. godine, također je obavljao dužnosti u Islamabadu, Milanu, Meksiko Sitiju, Frankfurtu, Santo Domingu, kao i u Vašingtonu, u Odjelu za administraciju.

“Feedscoop magazin” ga je 2014. godine proglasio jednim od 14 lidera-vizionara u polju federalne informacijske tehnologije, navodi se u bh. izdanju ”Večernjeg lista”.

Nelson je karijeru počeo u javnoj službi kao dobrovoljac u mirovnim snagama u Liberiji. Od 2013. do 2014. bio je član 21. seminara Centra za međunarodne studije MIT-a (Massachusetts Institute of Technology). Diplomirao je hemijski inžinjering na Univerzitetu Rice te magistrirao poslovnu administraciju na Univerzitetu Teksas u Austinu.

(Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku