hamburger-icon

Kliker.info

Zastupnica Ocasio-Cortez u Kongresu postavila pitanje predsjedniku Bidenu : Da li i Palestinci imaju pravo na život ?

Zastupnica Ocasio-Cortez u Kongresu postavila pitanje predsjedniku Bidenu : Da li i Palestinci imaju pravo na život ?

15 Maja
05:27 2021

Članica Zastupničkog doma Kongresa Sjedinjenih Američkih Država (SAD) iz reda Demokratske partije Alexandria Ocasio-Cortez u obraćanju u Kongresu je pozvala američke vlasti na odgovorno ponašanje i pokazala je fotografiju reportera Anadolu Agency (AA) na kojoj se vidi ranjena palestinska djevojčica.

Zastupnica iz New Yorka je poručila kako administracija američkog predsjednika Joea Bidena ima veliku odgovornost u ovoj situaciji i pozvala je na odgovorno ponašanje.

“SAD treba prihvatiti ulogu koju igra u vezi sa kršenjima ljudskih prava i nepravdama prema Palestincima. Ne radi se tu o nečemu što je između dvije strane, već se radi o nesrazmjernosti snaga”, kazala je Ocasio-Cortez.

Podsjetivši kako je Bidenova administracija poručila da Izrael ima pravo na samoodbranu, Ocasio-Cortez je sa govornice u Kongresu postavila pitanje da li i Palestinci imaju pravo na život.

Ona je tokom obraćanja kolegama u Kongresu i američkoj javnosti pokazala fotografiju koju je AA distribuirala svojim korisnicima, a na kojoj se vidi ranjena palestinska djevojčica.

Izraelska vojska izvodi žestoke napade na Gazu u kojima je od 10. maja ubijeno najmanje 119, a ranjena 830 osoba. Među ubijenim je i 31 dijete i 19 žena.

Uporedo s tim, izraelska policija je uhapsila stotine Palestinaca na teritoriji Izraela.

(Kliker.info-AA)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku