hamburger-icon

Kliker.info

Zastrašujući požar u Kaliforniji : Dvadesetak vozila uništeno na državnoj cesti koja spaja Los Angeles i Las Vegasa ! (Video)

Zastrašujući požar u Kaliforniji : Dvadesetak vozila uništeno na državnoj cesti koja spaja Los Angeles i Las Vegasa ! (Video)

18 Jula
15:27 2015

kalpozar11Šumski požar koji je tokom vikenda zahvatio Kaliforniju nastavio je brzo se kretati preko autoceste u planinama, pri čemu je uništio 20 vozila, a spaljeno je najmanje pet kuća, priopćile su lokalne vlasti.Za sada nema izvještaja o ozbiljnijim ozljedama.Zbog utjecaja vrućih pustinjskih vjetrova, vatra je izbila duž glavne autoceste koja spaja jug Kalifornije i Las Vegas.

Deseci vozila su napušteni, a stotine drugih se okrenulo na drugu stranu ceste, kako bi se udaljili od plamena, dok su helikopteri za gašenje prelijetali područje Cajon Passa, oko 88 kilometara sjeveroistočno od Los Angelesa.Glasnogovornik ophodnje kalifornijske autoceste Steve Carapia potvrdio je kako je 50 do 75 vozila ostalo napušteno.

Nema žrtava

U Kaliforniji nije neuobičajeno da požari stignu do autocesta, ali je nejasno zašto su deseci automobila zahvaćeni vatrom duž prometnice, prisiljavajući uplašene ljude da bježe pješke, prenosi AP.Glasnogovornik Šumske službe SAD Uriah Hernandez potvrdio je kako nema ozlijeđenih, niti mrtvih.Agencije navode kako je vatra spalila velike površine zemljišta i prijeti seoskom naselju Baldy Messa.

Predstavnici vatrogasne službe San Bernanadina su naveli kako je najmanje pet kuća spaljeno, a plamen ide prema još njih 50.Vatra je primorala vlasti da zatvore nekoliko traka na autocesti, što je prouzročilo kilometarski prometni zastoj.U međuvremenu su lokalni dužnosnici potvrdili kako su vatrogasci nastavili borbu sa požarom koji zahvatio raslinje duž jedne od glavnih autocesta u Kaliforniji, pri čemu su evakuirane stotine kampera, među kojima ima djece.

Najmanje 1.000 vatrogasaca je angažirano na suzbijanju požara, priopćeno je iz Nacionalnih šuma San Bernardino na Twitteru.Šumski požari su uobičajna pojava u Kaliforniji, ali ih je sve više zbog rekordnih suša s kojima se ta država suočava četvrtu godinu uzastopno.

(Kliker.info-agencije)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku