hamburger-icon

Kliker.info

‘Zajedno za BiH’ : Usaglašeni principi zajedničkog nastupa probosanskih stranaka na izborima u RS

‘Zajedno za BiH’ : Usaglašeni principi zajedničkog nastupa probosanskih stranaka na izborima u RS

28 Marta
16:04 2018
“Deset političkih subjekata usaglasilo je principe zajedničkog nastupa i djelovanja na izborima 2018. godine. Utvrđen je i zvaničan naziv buduće koalicije koji nosi naziv ‘Zajedno za Bosnu i Hercegovinu’. Buduća koalicija je izrazila privrženost univerzalnim vrijednostima ljudskih prava i građanskih sloboda kao osnovnih koji će voditi borbu za prava povratnika Bošnjaka i Hrvata u manjem bh. entitetu”, rekao je Adil Osmanović, koji je danas predsjedavao sastankom.

Ističe da se na sastanku nije razgovaralo o budućim kandidatima na zajedničkoj listi, navodeći da je koalicija “Zajedno za BiH“ otvorena i za druge političke stranke koje su sličnih principa i pogleda u vođenju politike u Republici Srpskoj.

“Nismo o tome razgovarali. Mi smo postavili principe da svih ovih deset političkih subjekata moraju da predlože kandidate koji će biti respektabilne osobe koje mogu da iznesu ovaj projekt i koje mogu da osiguraju najveći broj glasova. O imenima kandidata za predsjednika Republike Srpske nismo razgovarali danas”, potvrdio je Osmanović.

Lider Pokreta “Odgovor” Ćamil Duraković kazao je da su postali dio tima koji će usaglašavati principe.

“Kada je pitanju moj lični izlazak u javnost da ću biti kandidat za predsjednika RS-a desio se prije ovog sastanka. Ćamil Duraković neće biti individualna prepreka u ovom projektu koji je u interesu svih građana. Prije svega vođeni iskustvom življenja ovdje, mi znamo gdje su problemi s kojima se susreću povratnici”, naglasio je Duraković.

Mijo Perković, uime HDZ 1990, pozvao je preostale stranke s hrvatskim predznakom koje djeluju u Republici Srpskoj da se pridruže ovom bloku s ciljem “ostvarivanja što boljih rezultata na izborima u oktobru“.

(Kliker.info-Fena)
Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku