hamburger-icon

Kliker.info

Zajedničko saopštenje DF-a i GS-a : ” Ovo je prevršilo svaku mjeru,osuđujemo seksističke napade na kandidatkinju DF – GS od strane medija i aktivista ‘sarajevske četvorke’ “

Zajedničko saopštenje DF-a i GS-a : ” Ovo je prevršilo svaku mjeru,osuđujemo seksističke napade na kandidatkinju DF – GS od strane medija i aktivista ‘sarajevske četvorke’ “

19 Augusta
01:46 2020

Demokratska fronta i Građanski savez  najoštrije osuđuju napade na kandidatkinje koalicije DF-GS, posebno na Elmu Mujadžić kandidatkinju u Novom Gradu, od strane medija i aktivista bliskih koaliciji stranaka koju predvodi antisemitska stranka Narod i Pravda, stoji u današnjem zajedničkom saopštenju Demokratske fronte i Građanskog saveza.

Mi u DF-GS smo kandidovali jedine dvije kandidatkinje za načelnička mjesta u Kantonu Sarajevo u skladu sa našim svjetonazorskim opredijeljenjima, dok su bivši progresivci i liberali iz SDP i NS, a kojima danas ideološki tempo postavlja osoba sa crnih stranica State Departmenta, odlučili da ne kandiduju niti jednu ženu. Pozivamo ih da umjesto rashodovanih SDA-ovaca koji dominiraju njihovim kandidatskim listama podrže kandidatkinje za načelnice Elmu Mujadžić i Adnu Pandžić u ključnim opštinama u KS.

Ovim putem tražimo od medija da se pridržavaju etičkog kodeksa i ne učestvuju u širenju mizoginije koja je očito kamen temeljac stranaka “četvorke”. Primitivni izljevi mržnje prema ženama u javnom prostoru su glavni razlog nedovoljnog broja žena u javnom životu i mediji bi se trebali ponašati odgovorno i profesionalno prema ženama upravo zbog toga, smatraju u DF-u i GS-u.

(Kliker.info-SB)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku