hamburger-icon

Kliker.info

Za novi most u Vojnom 1, 27 miliona KM

Za novi most u Vojnom 1, 27 miliona KM

27 Septembra
07:26 2006

Tom prilikom gradonačelnik Bešlić je kazao da će izgradnja mosta započeti za desetak dana te kako bi radovi na izgradnji mosta trebali biti završeni do kraja decembra ove godine. Po njegovim riječima, vrijednost potpisanog ugovora je 1 272 000 konvertibilnih maraka.
Kandidat HDZ-a BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Ivo Miro Jović je istaknuo da je most kapitalni objekt sjeverne prilaznice Mostaru, te da će njegovom izgradnjom Vojno dobiti prometno značenje koje mu pripada.
Jović je naglasio da ugovor o izgradnji mosta nije predizborni trik iako je potpisan u predizborno vrijeme, već da se njegovom izgradnjom hrvatskom narodu želi omogućiti kvalitetniji život i ambijent boljeg življenja.
"HDZ BiH sa svojim dužnosnicima može i želi biti u službi hrvatskog čovjeka. Prvog oktobra nemojte ostati kući, izađite na izbore. Dajte svoj glas vašoj djeci za njihovo bolje sutra, tako da hrvatski čovjek može reći ovo je naša zemlja i naša je budućnost put prema Europi. Bolje sutra, jednakopravnost i ulazak u Europsku uniju može osigurati HDZ BiH", kazao je Jović. Nakon potpisivanja ugovora o izgradnji mosta svečano je obilježen početak radova na izgradnji spomenika poginulim braniteljima u Domovinskom ratu te žrtvama Drugog svjetskog rata.

(Fena)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku