hamburger-icon

Kliker.info

Wess Mitchell, pomoćnik državnog sekretara SAD : SAD i EU zajedno žele reformisan Balkan

Wess Mitchell, pomoćnik državnog sekretara SAD : SAD i EU zajedno žele reformisan Balkan

23 Juna
05:39 2018
Pomoćnik američkog državnog sekretara za evropske i evroazijske poslove Wess Mitchell izjavio je da SAD i Evropska unija kao zajednički cilj imaju reformisan Balkan na putu ka Uniji.

Mitchell je juče u govoru u sjedištu fondacije Karnegi za Evropu u Briselu rekao da, uprkos razlikama u mišljenju između SAD i Evropske unije, postoje mnoga pitanja koja ujedinjuju saveznike, prenosi RSE.

Amerika i Evropa imaju zajednički interes da svijet bude slobodan, da Rusija odgovara za aneksiju Krima, da prestanu upotreba hemijskog oružja i nepoštene kineske trgovinske politike, rekao je Mitchell, prenosi Beta.

Među zajedničkim prioritetima, Mitchell je naveo i da “Balkan bude reformisan i na putu ka EU”, kao i da Rusija ne može da energetski ucjenjuje Evropu.

On je naveo da SAD sarađuju s EU oko Srbije i Kosova, kao i Bosne i Hercegovine i da su američke diplomate “satima bile na telefonu” posredujući s evropskim kolegama, između Atine i Skoplja u odlučujućim trenucima pregovora o rješavanju spora te dve države.

Amerika je “vrlo zadovoljna” što je došlo do sporazuma, dodao je Mitchell.

(Kliker.info-VoA)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku