hamburger-icon

Kliker.info

Washington Post : Trumpova administracija zabranila neke riječi u zdravstvenim agencijama

Washington Post : Trumpova administracija zabranila neke riječi u zdravstvenim agencijama

17 Decembra
18:03 2017
Trumpova administracija je agencijama u okviru ministarstvu zdravstva i socijalne zaštite SAD-a rekla da izbjegavaju određene riječi i fraze u službenim dokumentima nacrta budžeta za iduću godinu, izvijestio je Washington Post u subotu.

List je napisao kako je jednoj od agencija, Centru za nadzor i prevenciju bolesti, poslan popis sa sedam zabranjenih riječi ili fraza: ranjiv, pravo, različitost, transrodni, fetus, na temelju dokaza ili znanstveno utemeljen.

Dužnosnicima u drugoj agenciji je rečeno da koriste izraz Obamacare, umjesto Zakon o pristupačnoj zaštiti , pri opisu zakona predsjednika Baracka Obame o zdravstvenoj zaštite  iz 2010. godine.

Ministarstvo zdravstva i socijalne zaštite  (HHS) je odbacilo izvještaj.

“Tvrdnja da je HHS ‘zabranio riječi’ potpuno iskrivljeno opisuje rasprave o procesu definiranja budžeta”, rekao je u izjavi glasnogovornik Matt Lloyd.

List je izvijestio i da se dokumentima State Departmenta sada za pojam spolna edukaciju koristi fraza “izbjegavanje spolnih rizika”.

Washington Post je napisao kako se upute u jednoj od agencija temelje na dokumentu Ureda Bijele kuće za upravljanje i budžet  koji nadgleda Trumpov prijedlog budžeta  uz Kongres. List je izvijestio da za promjenu rječnika nije dano objašnjenje.

(Kliker.info-Hina)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku