hamburger-icon

Kliker.info

Washington : Američka privatna policija na uniformama nosi grb Srbije

Washington : Američka privatna policija na uniformama nosi grb Srbije

03 Oktobra
05:52 2009

koristi državni grb Srbije..

Privatna zaštitarska tvrtka "American Police Force" ("Američke policijske snage"), koja je prošlog vikenda preuzela rad lokalne policije u gradiću Hardin u američkoj saveznoj državi Montani, kao svoj logo koristi državni grb Srbije, prenosi Blic. Kompanija koja tvrdi da rješava sve slučajeve, od bračnih nevjera do osiguranja konvoja u Iraku i Afganistanu, postavila je srpski grb na svojoj web stranici. Vlasnik ove firme je Michael Hilton, državljanin SAD, porijeklom iz Crne Gore.Lokalni mediji iz Montane navode da je Hilton izjavio da je grb Srbije zapravo njegov porodični grb. On je, prema informacijama "Missouliana", lista iz grada Missoule u Montani, u posljednjih 20 godina izvršio više prevara koristeći prezimena Đoković i Đokić, a u ožujku 1993. je zbog izvršenja višestrukih krivičnih djela osuđen na dvije godine zatvora, ali ne zna se koliko je u njemu

proveo.On je posljednji put svoj policijski dosje popunio u ožujku 2003. kada ga je policija u Južnoj Kaliforniji uhitila jer je vozio pijan. Hilton je, prema podacima dostupnim na internetu, u posljednja dva desetljeća koristio veliki broj imena – Čedomir Đokić, Miodrag Doković, Miodrag Đokić, Miodrag Đoković, Michael Hamilton, Anthony Michael Hilton, Michael Anthony Hilton, Michael Milton i Hristijan Đokić.Na web stranici "American Police Force", pored upadljivo postavljenog grba Srbije, navode se eđunarodne operacije kojima se ova privatna tvrtka bavi – obuka policajaca i pripadnika sigurnosnih službi, obuka specijalnih jedinica, traganje za bjeguncima, oslobađanje otetih i plaćanje otkupnina, kao i osiguranje konvoja u Iraku i Afganistanu.Američki mediji su objavili da je uniforma "Američkih policijskih snaga" koju je Hilton nosio prilikom pregovora s vlastima Hardina, zapravo uniforma policije Los Angelesa čije kopije se mogu kupiti u specijaliziranim dućanima u tom gradu, a da je "kapetan" Hilton na nju samo stavio obilježja svoje tvrtke, odnosno državni grb Srbije.

Glavni razlog za dolazak Hiltona u Montanu bio je zatvor "Dvije rijeke" koji je lokalna samouprava Hardina izgradila prije dvije godine, nadajući se kako će taj zatvor omogućiti zapošljavanje oko 100 stanovnika tog gradića. Investicija se pokazala kao nerentabilna, i zatvor sa 464 kreveta, vrijedan 27 milijuna dolara, ostao je prazan.Hilton, koji se predstavljao kao vojni veteran, lokalnim je vlastima Hardina ponudio da njegova tvrtka uzme zatvor pod zakup za više od 2,6 milijuna dolara godišnje, te da uloži dodatnih 17 milijuna za gradnju centra za obuku na gradskom zemljištu. Ugovor bi trebao biti potpisan idućih dana, a zanimljivo je kako Hiltonova tvrtka pored srpskog grba, na svojim stranicama ima i djelomično promijenjeno državno obilježje Crne Gore i Rusije.  (Kliker.info-Nacional)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku