hamburger-icon

Kliker.info

“Wall Street Journal” : Facebook od banaka tražio podatke korisnika

“Wall Street Journal” : Facebook od banaka tražio podatke korisnika

07 Augusta
16:45 2018

Američki mediji objavili su kako je kompanija Facebook od banaka tražila informacije o finansijskim transakcijama korisnika ove društvene mreže.

Američki list c objavio je tekst u kome su iznesene tvrdnje kako je Facebook tražio informacije o finansijskim transakcijama i stanju računa svojih korisnika kod banaka JPMorgan Chase, Wells Fargo, Citigroup i US Bancorp.

Iz Facebooka je objavljeno saopćenje u kojem su negirane ovakve tvrdnje. Navedeno je kako pojedini korisnici dijele financijske informacije putem aplikacije Messenger, no da društvena mreža takve informacije ne koristi u svrhe bilo kakvog marketinga.

Facebook je pogodila kriza povjerenja kod korisnika, oglašivača, uposlenika i investitora nakon što je priznao da su podaci o oko 87 miliona osoba, većinom iz Sjedinjenih Američkih Država (SAD), došli u ruke kompanije Cambridge Analytica, koja ih je iskoristila u političkim kampanjama.

Nakon izbijanja skandala, u SAD-u i u Evropi otvoreno je nekoliko istraga, dok se Zuckerberg nekoliko puta izvinio zbog kršenja privatnosti korisnika društvene mreže Facebook.

(Kliker.info-AA)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku