hamburger-icon

Kliker.info

Vučić odgovorio na prozivke : Malo se zaustavite s držanjem lekcija Srbiji

Vučić odgovorio na prozivke : Malo se zaustavite s držanjem lekcija Srbiji

01 Juna
15:00 2018

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da je stav Srbije kristalno jasan po pitanju Bosne i Hercegovine i poručio da oni koji drže predavanja i lekcije Srbiji treba malo da se zaustave.

Vučić je, upitan za stav Srbije u vezi s pozivom predsjednika bh. entiteta Republike Srpske Milorada Dodika na državno ujedinjenje RS-a i Srbije, rekao da ne razumije potrebu koju neki iz regije imaju stalno da isputuju stav Srbije, koji je potpuno jasan.

“Sto puta sam rekao da Srbija poštuje Dejtonski mirovni sporazum, teritorijalni integritet BiH, kao i entiteta RS unutar BiH. Milion sam puta rekao to i nikada drugačiju izjavu niste čuli”, rekao je Vučić, prenosi Tanjug.

BiH dobar susjed

I pored toga, dodao je, traži se od Srbije da se nekome pravda.

“Ne pada mi napamet da se pravdam za stavove koji su kristalno jasni, čisti kao suza, dok stavovi drugih ne samo da nisu jasni, već i nisu dobronamerni prema nama”, rekao je on.

Istakao je da je BiH dobar susjed i da želi dobre odnose sa njima: “U stanju ću biti još mnogo toga da istrpim, ali malo se zaustavite s tim.”

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić u četvrtak je pozvao dužnosnike na najvišim pozicijama u Republici Srbiji da nedvosmisleno osude Dodikove grube nasrtaje na teritorijalni integritet i suverenitet BiH, pri čemu i Srbiju, kako je rekao, na krajnje provokativan način stavlja u funkciju svoje konfliktne predizborne kampanje.

(Kliker.info-AJB)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku