hamburger-icon

Kliker.info

Vučić o programskim dokumentima SDA :“Čini mi se da je, ipak, riječ o dokumentu koji je mnogo važniji nego što neki žele da ga predstave “

Vučić o programskim dokumentima SDA :“Čini mi se da je, ipak, riječ o dokumentu koji je mnogo važniji nego što neki žele da ga predstave “

15 Septembra
16:44 2019

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, povodom novih programskih dokumenata Stranke demokratske akcije, da se Srbija zalaže za poštovanje Dejtonskog mirovnog sporazuma i dogovora sva tri naroda koji žive u BiH.

„Svako drugo rješenje bez toga, plašim se, ne bi vodilo u najboljem smeru. Ne želim da dajem izjave na prečac, želim da detaljno pročitam ta programska dokumenta SDA. Nismo se miješali ni oko odluke o NATO pa nećemo na prečac ni oko ovoga“, rekao je Vučić u Pranjanima.

On je rekao da mu se čini da je, ipak, riječ o dokumentu koji je mnogo važniji nego što neki žele da ga predstave i da će se Srbija prema tome ozbiljno odnositi, kao potpisnik Dejtonskog sporazuma.

Kongres SDA usvojio je ranije Programsku deklaraciju u kojoj se navodi da je primarni i dugoročni cilj ove stranke usvajanje ustava kojim bi BiH bila definisana kao demokratska, regionalizovana, pravna i socijalna država pod nazivom „republika BiH“, sa tri nivoa vlasti – državnim, regionalnim i lokalnim, prenosi Danas .

Podijeli

Jedan komentar

  1. 9 maj
    9 maj 15 Septembra, 19:29

    Drzi se svojih granica. Imas za to 5 miliona razloga

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku