hamburger-icon

Kliker.info

Vlasnik FIS-a pokušao samoubistvo : Pero Gudelj i dalje u teškom stanju,operacija trajala sedam sati

Vlasnik FIS-a pokušao samoubistvo : Pero Gudelj i dalje u teškom stanju,operacija trajala sedam sati

11 Augusta
04:11 2015

PeroGudelj717Nakon sedam sati sarajevski ljekari završili su komplikovani operativni zahvat na glavi Pere Gudelja. Kako saznajemo, on je preživio ovaj zahvat, ali je i dalje životno ugrožen.Na UKCS-u, gdje će on ležati, svi dežurni ljekari su u pripravnosti i pratiće njegovo stanje.Podsjećamo, Gudelj je danas pronađen oko 13.30 časova s povredama glave nanesenim vatrenim oružjem.Prema nezvaničnim inormacija, on je pokušao samoubistvo, a na mjestu njegovog pronalaska otkriveno je i oproštajno pismo.

Ova informacija je potvrđena u Tužilaštvu Srednjobosanskog kantona.

“Gudelj je pronađen osam metara od njegovog automobila sa ranom na glavi. Metak, međutim, nije išao direktno u glavu, već je ispaljen ukoso, tako da je to razlog što je ostao živ”, rekao je novinarima dežurni tužilac u tom tužilaštvu, Mijo Dujmović.Dodao je i kako je Gudelj ostavio oproštajno pismo prije pokušaja suicida.

Pripadnici policije i članovi ekipe hitne pomoći bh. privrednika, Peru Gudelja zatekli su ranjenog u glavu pored vozila u njegovom vlasništvu, koje je bilo parkirano na udaljenosti manjoj od kilometra od puta prema Vitezu.Povrijeđeni je odmah prebačen u bolnicu u Novoj Biloj, potvrđeno je iz policije, a u toku su istražne radnje na rasvjetljenju ovog slučaja.Ranjeni Gudelj odmah je upućen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, potvrdio je dr. Jovan Rajkov, dežurni hirurg u bolnici “Dr fra Mato Nikolić” u Novoj Biloj.Povrijeđenom je odmah ukazana pomoć, ali je zbog težine povreda upućen u Sarajevo.

Prema riječima dr. Rajkova, ranjeni je bio “svjestan i komunikativan” te mu je povreda, vjerovatno pištoljem, nanesena u postranični dio glave.

Prema riječima direktora bolnice u Novoj Biloj, dr. Velimira Valjana, Gudelj je bio pri svijesti kada je primljen, ali zbog težine povreda morao je biti uspavan.

Prijem Gudelja u sarajevski Klinički centar potvrdila je medijima Muamera Šehić, glasnogovornica KCUS-a.

“Pacijent inicijala P.G. primljen je na Kliniku urgentne medicine sa izuzetno teškim povredama glave nanesenim vatrenim oružjem. Stanje pacijenta je izuzetno teško i životno je ugrožen. Trenutno se nalazi na operaciji na odjelu neurohirurgije. Ljekari čine sve što je u njihovoj moći u cilju spašavanja njegovog života”, kazala je glasnogovornica Šehić.

Zapošljava 3.000 ljudi

Gudelj je vlasnik trgovačkog lanca FIS koji je na području Viteza, među prvima, pokrenuo privrednu revoluciju.Kompanija danas zapošljava 3.000 radnika i ima 15 prodajnih centara širom Bosne i Hercegovine.Osim trgovine koja donosi glavninu prihoda, FIS ima i vlastitu proizvodnju i, između ostalog, proizvodi namještaj od drveta od čijeg se otpada pravi pelet za grijanje, a tu je i tekstilna proizvodnja.

Pero Gudelj je osnivač, jedini vlasnik i glavni direktor kompanije FIS koju je osnovao početkom ‘90-ih.Kad je počeo poslovne aktivnosti, Gudeljeva firma brojala je svega 10-ak zaposlenih. Danas je po njegovom FIS-u poznat ne samo Vitez i centralna Bosna, nego i cijela BiH.Osim lanca trgovačkih objekata, FIS sarađuje sa najmanje 1.500 partnera iz 50 zemalja svijeta.

(Kliker.info-agencije)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku