hamburger-icon

Kliker.info

Vladimir Putin : Krim nikada neće biti vraćen Ukrajini

Vladimir Putin : Krim nikada neće biti vraćen Ukrajini

12 Marta
07:52 2018

Ruski predsjednik Putin  isključio je svaku mogućnost povratka crnomorskog poluostrva Krim Ukrajini, koji je Rusija pripojila u martu 2014. nakon čega su joj zapadne zemlje uvele sankcije, objavila je Agencija Frans Pres.

Televizija Rosija 1 emitovala je film od oko dva sata posvećen Putinu koji se nada četvrtom mandatu na predsjedničkim izborima zakazanim 18. marta.

Upitan da li će Rusija jednog dana biti primorana da vrati Krim Ukrajini, Putin je odsječno odgovorio novinaru: “Da li ste izgubili pamet? Takve okolnosti ne postoje i neće nikada postojati”.

“Svi pokušavaju Rusiji da kažu gdje joj je mjesto ali Rusiji takvo mjesto ne odgovara”, rekao je ruski predsjednik u dokumentarnom filmu “Putin” novinara Andreja Kondračova, koji vodi njegov predizborni tim.

Kondračov je u filmu pitao Putina da li ruski predsjednik zna da oprosti. Kratko je odgovorio “da” i dodao: “Osim izdaju”.

U filmu se pojavljuju Putinovi saradnici i prijatelji, kao što je njegov drug iz djetinjstva, violinista Sergej Roldugin i bivši nemački kancelar Gerhard Šreder.

Putin za kojeg će prema anketama glasati oko 70 odsto Rusa, odbio je da učestvuje u televizijskim debatama, čak nema ni predizborne mitinge. Bio je samo jedan skup podrške 3. marta kada se Putin pristalicima obratio vrlo kratko, manje od tri minuta.

Ruski predsjednik je ipak sveprisutan u medijima, koji skoro u cjelosti pokrivaju njegovo kretanje, a televizije su već emitovale nekoliko dokumentarnih filmova u njemu.

(Klker.info-RSE)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku