hamburger-icon

Kliker.info

Vjetar u leđa : Generali Armije RBiH podržali Denisa Bećirovića

Vjetar u leđa : Generali Armije RBiH podržali Denisa Bećirovića

15 Jula
17:11 2018

Generali Armije Republike Bosne i Hercegovine Hasan Efendić, Kadir Jusić i Mustafa Polutak podržali su kandidaturu Denisa Bećirovića za člana Predsjedništva BiH. Istaknuli su da se Bećirović kroz svoj rad i djelovanje beskompromisno zalaže za izgradnju evropske, demokratske, socijalne i pravedne države Bosne i Hercegovine.

„Denis Bećirović ima hrabrost da učini sve da naša država krene naprijed i ubrza svoj put u Evropsku uniju i NATO savez“, poručili su u pismu podrške, prenosi NAP.

„Pratili smo parlamentarni rad i djelovanje Denisa Bećirovića koji je svojim korisnim i pravovremenim inicijativama i prijedlozima mnogih zakonskih rješenja na nas ostavio utisak beskompromisnog i nekorumpiranog čovjeka koji se zalaže za demokratsku i proevropsku Bosnu i Hercegovinu. Na vrijeme je prepoznavao i oštro reagovao na svaku antibosansku inicijativu. Našu podršku Denisu Bećiroviću dajemo jer smo uvjereni da je posvećen izgradnji evropske, socijalne i pravedne države Bosne i Hercegovine. Podržavamo ga zbog toga što ne krije da mu je država najvažniji prioritet i što poštuje nacionalne, vjerske i druge vrijednosti našeg društva“, navodi se, između ostalog, u pismu podrške.

General Efendić vršio je dužnost komandanta Teritorijalne odbrane Republike BiH početkom rata u BiH, general Jusić bio je komandant Trećeg korpusa, a general Polutak komandant Četvrtog korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine.

(Kliker.info-NAP)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku