hamburger-icon

Kliker.info

Više nema dileme : Njemačka kancelarka Angela Merkel 9., povjerenica Evropske komisije Federica Mogherini 10. jula u Sarajevu!

Više nema dileme : Njemačka kancelarka Angela Merkel 9., povjerenica Evropske komisije Federica Mogherini 10. jula u Sarajevu!

01 Jula
08:35 2015

MerkelMog21Njemačka kancelarka Angela Merkel i povjerenica Evropske komisije za vanjsku i sigurnosnu politiku Federica Mogherini sljedeće sedmice dolaze u jednodnevnu posjetu BiH,potvrđeno je portalu Slobodna Bosna iz Predsjedništva BiH.Merkel će u Sarajevo doći 9. a Mogherini 10. jula, i Predsjendištvo BiH već priprema protokol posjeta koje su danas i službeno potvrđene.

U Predsjedništvu BiH vjeruju da će predstavici Republike Srpske u narednih nekoliko dana prihvatiti reformsku agendu i da će taj dokument predstavili uvaženim gošćama na odvojenim sastancima 9., odnosno 10. jula. Njemačka kancelarka i jedna od najutjecajnijih žena svijeta, Angela Merkel, svoj dolazak u Sarajevo nesumnivo će iskoristiti kako dala podrška novom evropskom pristupu BiH, kao i njemačko-britanskoj inicijativi, koja podrazumijeva ubrzane integracije, ali i socijalno-ekonomske reforme u zemlji.

Merkelova će prvo posjetiti Tiranu i Beograd, a zatim boraviti u Sarajevu, gdje će, pored ostalog,  prisustvovati i ispraćaju posmrtnih ostataka u ratu ubijenih Srebreničana, ali zbog obaveza neće sudjelovati na obilježavanju 20. godišnjice zločina u Srebrenici – 11. jula u Potočarima.

(Kliker.info-Slobodna Bosna )

Podijeli

Jedan komentar

 1. Tripolski Janos 33 *
  Tripolski Janos 33 * 02 Jula, 17:22

  Europska kontrola NATO je nezaustavljiva ali može biti problem da Francuzi žele pojačati svoje kanale sekularnog utjecaja (to je intelektualni problem nedostatka ideja i jahanju na Prometejskom konju.
  Treba se ubrzati sfera kontrole i treba paziti na intelektualne kadrove koji mogu jasno razmišljati o nametnutoj matrix soluciji USA.GB i Hr.Neozbiljan pristup moćnoj igračci.Nametanje mišljenja isto je opasno jer ni jedna obavještajna služba neće priznati da su dočekali situaciju spuštenih hlača.
  Kanalizirati treba prema zajedničkim potezima i akcijama sa zajedničkim prioritetima da isplivaju najsposobniji budući nosioci. Ako znaš sto hoćeš možeš se dogovarati.
  Suvereni Veliki Generalni Inspektor
  Tripolski Janos 33 *
  Veliki Orient Hrvatske i BiH

  Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku