hamburger-icon

Kliker.info

Vijeće Kongresa bošnjačkih intelektualaca : Koncert deklariranog fašiste i skup podrške osnivačima logora vrijeđaju sve poštene građane!

Vijeće Kongresa bošnjačkih intelektualaca : Koncert deklariranog fašiste i skup podrške osnivačima logora vrijeđaju sve poštene građane!

25 Maja
07:37 2017

Vijeće Kongresa bošnjačkih intelektualaca  Podružnica  Mostar povodom najave održavanja skupa pod nazivom „Podrška Haškim uznicima“ u organizaciji udruženja“Hrvatsko srce nade“ zakazanog za 8. juna u Mostaru na Gradskom stadionu pod Bijelim Brijegom i pod pokroviteljstvom Hrvatskog narodnog sabora, traži i zahtjeva od vlasti Grada Mostara da ne dozvoli održavanje toga skupa na stadionu u vlasništvu grada.

Održavanje takvog skupa podrške presuđenim ratnim zločincima i organizatorima i osnivačima Heliodroma,Dretalja i drugih logora u kojima su mučeni i ubijani pripadnici bošnjačkog i srpskog naroda, uz koncert Marka Perkoviča Tompsona deklariranog fašiste vrijeđa sve poštene građane i antifašiste ne samo ovoga grada već i šire i produbljuje podjele u našeme gradu.

Grad Mostar kao vlasnik stadiona pod Bijelim Brijegom ne smije dozvoliti održavanje takvog skupa na ovom mjestu. Održavanje takvog skupa bilo bi za  građane ovoga grada nastavak događaja od 9. maja 1993 g. kada je od strane tih kojima je posvećen predmetni skup, taj stadion služio kao sabirno mjesto za ubijanje, mučenje i odvođenje Bošnjaka na Heliodrom i u Dretelj.

U slučaju da Gradske vlasti ne zabrane održavanje ovoga skupa tražimo od „nositelja evropskih vrijednosti“ člana predsjedništva BiH i predsjednika HNS-a , da u skladu sa tekovinama antifašizma na kojima su utemeljene te evropske vrijednosti spriječi održavanje tog skupa, navodi se u saopštenju za javnost VKBI   Mostara.

(Kliker.info)

Podijeli

2 0 komentara

 1. puka 59 - PROMOCIJA
  puka 59 - PROMOCIJA 25 Maja, 13:16

  VETERANI 317 SBBR GRADA HEROJA SA KAPIJE BOSNE PODNJEĆE ZAHTJEV DA U SALI H.S. KOSAĆE – MOSTAR, ORGANIZUJU PROMOCIJU KNJIGE : KRVAVI SIJEĆANJ AUTORA AKIFA AGIĆA . POZDRAV DOMOVINI DO PAMĆENJA .

  Odgovori
 2. MOSTARAC
  MOSTARAC 25 Maja, 22:56

  Ko god organizuje bilo kakve skupove gdje se velicaju osudjenici iz Haga treba da bude krivicno gonjen zajedno sa ljudima koji dozvole upotrebu javnih mjesta za takno nesto.Zatvor za organizatore i novcana kazna pa gdje to ima zamislite u Njemackoj skup podrske zlocincima poput Hitlera,Himlera,itd. Gebelsa .Sve dok ih se ne bude strogo kaznjavalo imat cemo probleme sa fasistima i nacionalistima u nasem komsiluku.Jos malo pa ce Thompson moci odrzavati koncerte samo u svojoj rodnoj kuci u Cavogalvima ali akustika samo nece smijeti na glas jer ce biti uhapsen.

  Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku