hamburger-icon

Kliker.info

Veliko srce Dijamanta: Edin Džeko platio troškove liječenja dječaka Haruna iz Zenice

Veliko srce Dijamanta: Edin Džeko platio troškove liječenja dječaka Haruna iz Zenice

30 Oktobra
14:52 2018

Dječak Harun iz Zenice postao je bosanskohercegovačkoj javnosti poznat po rijetkoj bolesti zbog koje nema samokontrolu, a zbog toga ima razne poteškoće u svakodnevnici.Liječenje za ovu bolest u Bosni i Hercegovini se nažalost ne može adekvatno sprovesti, pa je njegova majka uputila apel na mnoge adrese kako bi se njenom dječaku pomoglo.

Kako javlja TV Hayat kada su informacije o Harunovom stanju došle do Edina Džeke, Dijamant je odlučio na sebe preuzeti kompletne troškove Harunovog liječenja.

– Edin Džeko na desetine puta je učestvovao u humanitarnim akcijama, za koje javnost zna, a duplo više puta je učestvovao u humanitarnim akcijama za koje javnost ne zna, niti Edin želi da se to sazna. Nikad ne pomaže da bi se time hvalio, već zbog toga što je dobar čovjek i što želi pomoći. Nažalost, u BiH ima jako mnogo ljudi i organizacija, kojima je pomoć itekako potrebna, a Edin i njegova supruga su posebno slabi na djecu. Da, Edin je uplatio cjelokupan iznos koji je bio potreban za operaciju Haruna Kape i pratit će njegovo zdravstveno stanje – potvrdio je Jasmin Ligata, PR Edina Džeke.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku