hamburger-icon

Kliker.info

Velika pobjeda Sirijske vojske nad pobunjenicima: Totalna kapitulacija militanata u Istočnoj Ghouti (Video)

Velika pobjeda Sirijske vojske nad pobunjenicima: Totalna kapitulacija militanata u Istočnoj Ghouti (Video)

25 Marta
05:26 2018

Niti šest sedmica nakon početka velike ofenzive Sirijske vojske u Istočnoj Ghouti, rasplet bitke je pred krajem. Jučer je Sirijska vojska ušla u Ayn Tarmu što je bila kap koja je prelila vodu. Militanti Faylaq al-Rahmana pod zastavom Slobodne Sirijske vojske su uz posredovanje Rusije odlučili predati preostala istočna predgrađa Damaska: Zamalka, Jobar, i Arbeen.

Stanovnici Damaska pod vladinom kontrolom počeli su slaviti, jer ova su predgrađa bila udaljena svega dva kilometra od centra grada i stalna opasnost od mina i granata.

Militanti su odlučili da će mahom otići u Idlib. Na putu u zelenim autobusima za Idlib već su militanti Ahrar ash-Shama iz Haraste. Do sada je otišlo stotinjak autobusa s preko 1400 boraca ove islamističke formacije. Sirijska vojska je podignula zastavu u ovom predgrađu Damaska.

Preostaje jedino Douma, grad i centar pobune u Istočnoj Ghouti. I ovdje traju pregovori, jer situacija za Jaysh al-Islam je postala neobranjiva, posebice nakon predaje ostalih militanata. Po najavama, borci ove islamističke formacije će većinom predati oružje i ostati u svojem gradu. To bi bio veliki uspjeh za Sirijsku vojsku, jer se neće morati s njima obračunavati u Idlibu.

(Kliker.info-Advance)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku