hamburger-icon

Kliker.info

Velika afera i akcija “Dar 1”: 17 policajaca uhapšeno zbog više od 100 krivičnih djela

Velika afera i akcija “Dar 1”: 17 policajaca uhapšeno zbog više od 100 krivičnih djela

12 Avgusta
15:50 2020

Sedamnaest policajaca uhap[eno  je u srijedu u Bosni i Hercegovini pod sumnjom da su umiješani u korupciju, potvrđeno je iz kantonalnog  tužila[tva  u Sarajevu koje vodi istragu.

Ranije tokom dana na temelju naloga suda u Sarajevu provedena je velika racija u nekoliko policijskih postaja na području Sarajevskog i Zeničko-dobojske kantona kao i u Istočnom Sarajevu.

U akciji kodnog naziva “Dar-1” prikupljeni su dokazi o protuzakonitim postupcima pripadnika saobra'ajne  policije koje se tereti da su primali mito kako bi poništili prekršajne i kaznene prijave protiv osoba koje su kršile zakone o sigurnosti prometa.

“17 policijskih službenika Jedinice za promet Uprave policije MUP-a Sarajevskog kantona  sumnjiči se da su u posljednjih nekoliko mjeseci počinili više od stotinu kaznenih djela”, navedeno je u tužilačkom  saopštenju  uz pojašnjenje kako se radi o krivičnim djelima primanja dara odnosno zlopotrebe službenog položaja ili ovlasti. 

Kako javlja Hina u istragu čija su meta bili korumpirani policajci bila je uključena i Obavještajno-sigurnosna agencija BiH (OSA).

U akciji “Dar 1”, kako saznaje “Avaz”, uhapšeni su Midhat Muslić, Nizamir Đulović, Alen Delić, Emrah Hasanspahić, Gojko Pećenica, Damir Bihorac, Amel Bulbul, Radenko Palangetić, Aleksandar Đurica, Alen Kozić, Miran Golijanin, Hajrudin Ćalija, Sead Dramalija, Elvir Sipović, Alem Ibišević, Nedim Gljiva i izvjesni Skenderović. 

(Kliker.info)

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku