hamburger-icon

Kliker.info

V.d. direktora Aluminija d.d. Mostar Dražen Pandža : Vjerovatno najveća kriza Aluminija!

V.d. direktora Aluminija d.d. Mostar Dražen Pandža : Vjerovatno najveća kriza Aluminija!

30 Jula
15:46 2018

“Aluminij se, najblaže rečeno, nalazi u nezahvalnoj situaciji i suočen je sa, vjerojatno, najvećim izazovima u svojoj povijesti” – kazao je u razgovoru za Dnevni list  v.d. direktor Aluminija d.d. Mostar Dražen Pandža.

On pjašnja kako “u prvomu redu misli na nagomilana dugovanja, ali i na strahovito opterećujuću tekuću nelikvidnost, te na nestabilne tržišne okolnosti na globalnomu planu”.

Svaka od ovih tema traži složen pristup i, možda najbitnije, razumijevanje naših poslovnih partnera, kao i naših vlasnika, u prvomu redu Vlade FBiH, kao najvećega pojedi­načnog suvlasnika Aluminija. Raduje me što mogu kazati da na to razumijevanje uglavnom nailazimo i što ostvarujemo kvalitetne i ohrabrujuće kon­takte s prvim čovjekom Vlade FBiH Fadilom Novalićem, do­predsjednicom Vlade Jelkom Miličević i resornim ministrom Nerminom Džindićem” – kazao je v.d. direktor Aluminija d.d. Mostar.

Dodaje i kako se “mora stabilizirati tekuće poslovne procese, zadržati maksimalnu operativnost u proizvodnji, racionalizirati unutarnji sustav upravljanja i troškove, a povrh svega izboriti se za maksimalno iskorištenje tržišnih okolnosti”.

(Kliker.info-Starmo)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku