hamburger-icon

Kliker.info

Uzbuna : Od svinjske gripe umro prvi ‘zdravi’ Britanac

Uzbuna : Od svinjske gripe umro prvi ‘zdravi’ Britanac

11 Jula
04:51 2009
 U Velikoj Britaniji u petak je zabilježen prvi slučaj u kojem je od infekcije virusom H1N1 umrla osoba koja nije imala drugih zdravstvenih problema. Znanstvenici vjeruju da je to također prvi takav slučaj izvan dvaju Amerika.Sredovječna osoba iz Essexa, čiji spol liječnici nisu otkrili, 15. je žrtva svinjske gripe u toj zemlji. Dosad je u Velikoj Britaniji zabilježeno najmanje 9.700 oboljelih od nove vrste gripe, međutim, simptomi su uglavnom bili blagi, a žrtve su isključivo bile osobe s nekim ozbiljnim zdravstvenim problemima.
Visoki dužnosnik britanskog zdravstva, Sir Liam Donaldson upozorio je kako „ova smrt pokazuje da novi virus, iako uglavnom izaziva blage simptome, u nekim slučajevima može biti vrlo opasan“. „Nažalost ljudi koji su inače zdravi također mogu ozbiljno oboljeti te čak umrijeti“, dodao je Sir Donaldson.Ovaj će slučaj povećati zabrinutost liječnika jer su tri velike pandemije 20. stoljeća uglavnom pogađale zdrave ljude. Španjolska gripa, koja je harala 1918. – 1919. odnijela je 50-ak milijuna života. (Kliker.info-Jutarnji list)
Oznake
Podijeli

Jedan komentar

  1. Lore
    Lore 15 Decembra, 12:06

    I have a print I bought from etsy that hangs on my office wall. It says, äThose who look for beauty find it.”I love to listen to uplifting podcasts during the day to fill me up too. Crucial![]

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku