hamburger-icon

Kliker.info

Ustavni sud FBiH: DF je bio u pravu, Uredba je neustavna

Ustavni sud FBiH: DF je bio u pravu, Uredba je neustavna

19 Januara
13:46 2016

Dunovic333Ustavni sud FBiH donio je odluku kojom je Uredba o vršenju ovlaštenja u privrednim društvima sa učešćem državnog kapitala iz nadležnosti FBiH proglašena neustavnom, a po zahtjevu koji je u junu 2015. godine podnio potpredsjednik FBiH Milan Dunović (DF), piše bh. novinska agencija Patria.

Potpredsjednik FBiH Milan Dunović zadovoljan je odlukom Ustavnog suda FBiH, te ističe kako će se i ubuduće boriti za zakonito donošenje odluka u Vladi F BiH:

– Lično ću podnijeti zahtjev za ocjenu ustavnosti kada god uvidim da je Vlada F BiH prekršila Ustav FBiH donošenjem nekog zakona, a što je u skladu sa mojim ustavnim ovlaštenjima i moja moralna obaveza u cilju zaštite građana Federacije BiH.

U ovom trenutku odluka Ustavnog suda FBiH suštinski, nažalost, ništa ne mijenja jer su imenovanja u  javnim preduzećima davno izvršena.

Međutim, ova presuda predstavlja moralnu satisfakciju  i dokaz da je Zahtjev za ocjenu ustavnosti koji sam podnio bio osnovan, a i to da je Demokratska fronta, kao neko ko je ukazivao na netransparentan i nezakonit rad Vlade FBiH, bila upravu sve vrijeme. I ubuduće ću se nastaviti zalagati za zakonit i transparentan rad svih nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini, istakao je potpredsjednik FBiH Milan Dunović.

(Kliker.info-NAP)

Podijeli

Jedan komentar

  1. puka 59 - RIKVERC
    puka 59 - RIKVERC 19 Januara, 20:08

    VETERANI 317 SBBR HEROJ GRADA SA KAPIJE BOSNE ZAMOLJAVAJU VOĐU gosp predsj BAKU DA RAZMISLI O VRAĆANJU LJILJANA U VLAST DOK PRESTANU DA SIKIRAJU RADU SALIHOVIĆI -KRESO -ZVIZDIĆ – MEKTIĆ – ČANPARA .

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku