hamburger-icon

Kliker.info

Ukoliko se Glibić ne povuče do ponedjeljka smijenit će ga visoki predstavnik

Ukoliko se Glibić ne povuče do ponedjeljka smijenit će ga visoki predstavnik

06 Septembra
22:53 2006

– Čolak, Ćorić i Martinović su tražili sastanak sa šefom Misije kako bi porazgovarali  iznijeli svoja mišljenja u vezi zahtjevom da se komesar policije Srećko Glibić podnese. Oni su na sastanku osporavali zakonsku osnovanost Kopolinog zahtjeva. Šef EUPM-a Kopola je tokom sastanka istakao da postojeći zakonski propisi jasno kažu da policijski komesar Glibić mora biti suspendiran.  Jasno im je dao do znanja da Zakon ne ostavlja prostor za različita tumačenja – kazala je Koluder, dodajući da u EUPM-u očekuju «da relevantna tijela vlasti  poduzmu akciju i pridržavaju se zakona».

Komentirajući tvrdnje komesara Glibića da nije upoznat sa istragom kodnog imena «Granit» zbog koje je general Kopola zatražio da odstupi sa funkcije, Koluder kaže da  «Glibić ne može tvrditi da nije upoznat s istragom budući je s njim obavljen razgovor i da je MUP HNK bilo predmet pretresa».

Kako «Dnevni avaz» saznaje u EUPM-u, mandat komesara Glibića traje do ponedjeljka i ukoliko  on ne bude htio da se povuće ni tada,  visoki predstavnik međunarodne zajednice Kristijan Švarc-Šiling donijet će odluku o njegovom uklanjanju.

(Avaz/Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku