hamburger-icon

Kliker.info

Učenici V.a razreda Osnovne škole Zalik nastavu će pohađju u školskom hodniku

Učenici V.a razreda Osnovne škole Zalik nastavu će pohađju u školskom hodniku

06 Septembra
17:35 2006

"Problem školskog prostora u OŠ-u u Zaliku je odavno prisutan, a s njim su upoznati i nadležni u Gradu. I ranije smo opominjali i tražili rješenje, međutim, činjenica je da smo morali smjestiti jedan odjel na hodnik", rekla je za Dnevni list Hikmeta Rizvanović.

 Za rješavanje problema prostora nadležan je Grad Mostar kao osnivač škole, ali iz te institucije još nisu dobili nikakve informacije. Na otvaranju obnovljene saobraćajne  škole gradonačelnik Ljubo Bešlić je izjavio da je Gradska uprava uputila zahtjev za pravljenje osnovne škole u Zaliku Vijeću ministara koje bi trebalo odobriti i predložiti taj projekt japanskoj vladi, koja bi ga trebala financirati.

 Međutim, do trajnog rješenja prostornog problema ove škole,direktorica i roditelji učenika V.a razreda zahtijevaju da Grad osigura alternativno rješenje, točnije, roditelji traže da se na školskom balkonu napravi jedna učionica koja bi stajala maksimalno 50.000 maraka.

"Kao roditelji zabrinuti smo za ovu situaciju, ne znamo kako će djeca ići u školu u ovakvim uvjetima. Ako se ništa ne poduzme, spremni smo izići na ulice jer nećemo dopustiti djeci da idu u školu i nastavu pohađaju u hodniku. To se krši sa svim pravima djece, a to što se radi našoj djeci nije humano", naglasila je Semira Demirović.

(Dnevni list)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku