hamburger-icon

Kliker.info

Ubijen čuvar kafića u Travniku

Ubijen čuvar kafića u Travniku

07 Oktobra
05:51 2006

Uviđaju, koji su obavili pripadnici MUP-a Srednjobosanskog kantona, prisustvovao je i Frano Šandrk, tužilac Kantonalnog tužilaštva Travnik, koji nam je potvrdio da je Mukić ubijen i da se intenzivno traga za počiniocima.
Mukić je, kako saznajemo, bio čuvar u obližnjem kafiću "Ultra". Pretpostavlja se da je ubijen pola sata poslije ponoći, jer su u to vrijeme komšije čule galamu i pozive u pomoć.
– Čuli su se glasovi više osoba. Neko je stalno ponavljao: "Nemojte me tući, ja nisam ništa kriv." Nakon toga nastao je tajac. Nismo mogli ni pretpostaviti da se radi o ubistvu. Mislili smo da su se kriminalci ili narkomani potukli i da će se sve završiti samo na batinama. Međutim, kada smo ujutro izašli iz zgrade, zatekli smo stravičan prizor – pričaju stanari zgrade ispred koje se desilo ubistvo.
Ubice su nakon premlaćivanja, kako saznajemo, iz Mukićevog džepa uzele ključeve kafića "Ultra", u kojem su izvršile premetačinu te iz aparata za igre na sreću pokupile sav novac.
Istražitelji su u kafiću zatekli nevjerovatan prizor. Sve je bilo ispreturano, a aparati iz kojih je pokraden novac bili su prevrnuti. Uviđaj je trajao nekoliko sati i uzeti su svi otisci i dokazi, među kojima, kako nezvanično saznajemo, i papiri kojima su ubice brisale krv s ruku. Osumnjičeni bi, kako smatraju u policiji, vjerovatno ubrzo trebali biti otkriveni.

 

 

Kako saznajemo, Mukić je nakon zatvaranja očistio kafić. Napadnut je kada je izašao izbaciti smeće. Napadači su ga sačekali u prolazu zgrade i odmah počeli tući. Za sada se ne zna motiv napada s obzirom na to da je, prema pričama komšija, Mukić bio povučen čovjek, koji je izvjesno vrijeme bio bez posla, jer je bio invalid.
Kažu da nije imao četiri prsta na ruci pa je prihvatio posao čuvara kako bi prehranio porodicu, suprugu i troje djece. Dva dana prije nego što je ubijen, dobio je prvu plaću.
Istražitelji su već jučer na informativni razgovor priveli nekoliko osoba za koje se pretpostavlja da bi mogle dati informacije korisne za istragu.
Nakon obavljenog uviđaja, tijelo je prevezeno u mrtvačnicu, gdje je jučer obavljena obdukcija.

 

 

 

 

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku