hamburger-icon

Kliker.info

Ubicu novinara otkrio policajac na drugom kraju zemlje (Video)

Ubicu novinara otkrio policajac na drugom kraju zemlje (Video)

27 Augusta
08:00 2015

zlocin2Vester Lee Flanagan, 41-godišnji ubica dvoje novinara u srijedu u Virginiji, nakon zločinačnog čina tokom intervjua uživo s izvršnom direktoricom lokalne trgovinske komore u turističkom mjestu Smith Mountain Lake, pobjegao je na drugi kraj države, 275 kilometara od poprišta zločina.

Tamo ga je po automobilskim tablicama identifikovao saobraćajni policajac.

Kada ga je policajac pokušao zaustaviti, Flanagan, poznat po profesionalnom imenu Bryce Williams, sletio je automobilom s ceste i ustrijelio se, a preminuo je u bolnici nedaleko od Washingtona. Afroamerikanac je ubio dvadesetčetverogodišnju novinarku Alison Parker i 27-godišnjeg snimatelja Adama Warda iz lokalne TV stanice WDBJ7 TV iz Roanokea tokom intervjua uživo s izvršnom direktoricom lokalne trgovinske komore Vicki Gardner u trgovačkom centru Bridgewater Plaza, šokiravši voditelja u studiju prije negoli je prenos prekinut.

Flanagan je bivši zaposlenik spomenute TV stanice koji je tvrdio da je diskriminiran po rasnoj osnovi, a na svom nalogu na Twitteru napisao je da su upravo Parker i Ward na njegov račun iznosili rasne komentare. Parker i Ward su bijelci.

Flanagan je dobio otkaz prije dvije godine, a pritužbu zbog rasne diskriminacije je podigao protiv drugih zaposlenika. Šerif okruga Franklin Bill Overton, kazao je da su navodi u njegovoj pritužbi bili ispitani, ali je utvrđeno da za njih nema temelja.

Guverner Virginije Terry McAuliffe je na svom nalogu na Twitteru izrazio žaljenje zbog “bezumnog ubistva”.

Direktor TV stanice Jeff Marks je kazao da “svako malo novinari prime neki suludi e-mail”, ali da se ovako nešto još nikada nije desilo.

“Ne tajimo od kuda izvješćujemo, možda ćemo od sada morati to činiti”, kazao je Marks. Ubijeni novinari su iz tog područja i oboje su bili zaručeni i najavljivali svoja skorašnja vjenčanja.

(Kliker.info-Hina)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku