hamburger-icon

Kliker.info

Tužilaštvo BiH se odredilo : Upućen prijedlog za određivanje pritvora Radončiću

Tužilaštvo BiH se odredilo : Upućen prijedlog za određivanje pritvora Radončiću

27 Januara
15:54 2016

tuyžzilastvo4Nakon ispitivanja osumnjičenog, postupajući tužitelj uputio je prema Sudu BiH, prijedlog za određivanje mjere pritvora u trajanju od 30 dana, za osumnjičenog Radončić Fahrudina.

Prijedlog pritvora upućen je iz razloga opisanih u članku 132. točke b) i c) ZKP BiH, odnosno zbog postojanja opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogao ometati istragu, prikrivati dokaze te vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike, te počiniti novo kazneno djelo ili završiti započeto.

Postupajući tužitelj zajedno sa svojim timom suradnika i savjetnika, nastavlja intenzivnu istragu u ovom predmetu.

Postupak koji se vodi u potpunosti je usklađen sa naredbama o pokretanju i proširenju istrage i procesne radnje se poduzimaju onim redoslijedom kako je to propisano, a postupajući tužitelj je ovlašten da rukovodi istragom, nadzire rad ovlaštenih službenih osoba, koordinira istragom i postupa u skladu sa zakonskim ovlastima u cijelom tijeku istrage.

Tužiteljstvo BiH podsjeća javnost da su svi građani jednaki pred zakonom, da se postupak vodi u skladu sa zakonom, da pred zakonom nema nedodirljivih i da bilo kakvi politički ili medijski pritisci, ne mogu i neće utjecati na vođenje postupka, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Ročište u Sudu BiH o određivanju pritvora počinje u 16 sati.

(Kliker.info-FTV)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku