hamburger-icon

Kliker.info

Trumpova Amerika šokirala Dodika : Sjedinjene države uvele sankcije Nikoli Špiriću zbog korupcije !

Trumpova Amerika šokirala Dodika : Sjedinjene države uvele sankcije Nikoli Špiriću zbog korupcije !

11 Septembra
00:16 2018
Sjedinjene Američke Države uvele su sankcije potpredsjedniku SNSD-a i zastupniku u Parlamentarnoj skupštini BiH Nikoli Špiriću zbog korupcije, objavljeno je na zvaničnoj stranici State Departmenta. Špirić je za Klix.ba kazao da ga je zatekla ta odluka.

Kako se navodi u odluci, Nikoli Špiriću i članovima njegove porodice, supruzi Nadi Špirić, njegovom sinu Aleksandru i kćerci Jovani, zabranjen je ulazak u Sjedinjene Američke Države. Sankcije su, kako je to navedeno, uvedene zbog njegove invloviranosti u značajnu korupciju.

Zakonodavstvo predviđa, prema navodima sa zvanične stranice State Departmenta, da kada državni sekretar ima vjerodostojne informacije da su strani zvaničnici bili uključeni u korupciju ili grubu povredu ljudskih prava, te osobe i članovi njihove uže obitelji nisu prihvatljivi za ulazak u Sjedinjene Države.

“Špirić je bio involviran i ostvario je benefite od javne korupcije, uključujući prihvaćanje koristi u zamjenu za uplitanja u javne procese, za vrijeme mandata zastupnika u Zastupničkom domu u Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine”, navodi se na stranici State Departmenta.

Foto: State Department

Nikola Špirić je u kratkoj telefonskoj izjavi za Klix.ba kazao da nije upoznat sa sankcijama, kao i da nije upozoren da bi do takvog ishoda moglo doći.

“Ne znam razlog zbog kojeg su mi uvedene sankcije. Od vas to prvi put čujem. Kad vidim o čemu je riječ komentarisat ću detaljnije”, kazao je Špirić.

(Kliker.info-Klix)

Podijeli

2 0 komentara

 1. Jf
  Jf 11 Septembra, 06:33

  Treba Inzko i njega i Dodika da iskljuci iz politike na neodredjeno vrijeme a pravosudje da pocne raditi svoj posao

  Odgovori
  • Valentin
   Valentin 11 Septembra, 09:57

   Pa svi političari ali svi, Bakir i Dragan i nizerangirani su u nekom vidu korupcije i trgovine uticajem već 20 godina.
   A Inzko moze kući da ide.

   Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku