hamburger-icon

Kliker.info

Trumpov udar na demokratska uporišta : ‘Ilegalne imigrante smjestit ćemo isključivo u gradove utočišta !

Trumpov udar na demokratska uporišta : ‘Ilegalne imigrante smjestit ćemo isključivo u gradove utočišta !

13 Aprila
07:44 2019

Američki predsjednik Donald Trump rekao je u petak kako razmatra slanje ilegalnih imigranata u demokratska uporišta, takozvane gradove utočišta, a pritom je kritizirao demokrate koji su se protivili pokušaju izgradnje zida na granici s Meksikom i drugim pokušajima obeshrabrivanja imigranata.

“Zbog činjenice da demokrati ne žele promijeniti naš jako opasni imigracijski zakon uistinu ozbiljno razmatramo, kao što je preneseno, smještanje ilegalnih imigranata isključivo u gradove utočišta”, napisao je Trump na Twitteru.

Gradovi utočišta su jedina područja koja odbijaju surađivati sa saveznim vlastima i pritvoriti ilegalne imigrante kako bi bili deportirani.

Ta područja tvrde da nije njihova dužnost pomagati u provođenju saveznih imigracijskih zakona te da bi u suprotnom mogli ometati rad policije unutar zajednice.

The Washington Post je prvi prenio u četvrtak da Bijela kuća razmatra prebacivanje imigranata iz zatočeničkih centara u gradove utočišta koji su uporišta Demokratske stranke.

Samo u masrtu su 103.492 ilegalna imigranta uhapšena na južnoj granici SAD-a ili deportirana. Mnogi od njih su iz Salvadora, Hondurasa i Gvatemale te traže azil u SAD-u kako bi pobjegli od siromaštva.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku