hamburger-icon

Kliker.info

Trumpov advokat Rudy Giuliani : Giuliani: Cohen je šljam, izdao je Trumpa kao Brut Cezara  (Video)

Trumpov advokat Rudy Giuliani : Giuliani: Cohen je šljam, izdao je Trumpa kao Brut Cezara  (Video)

31 Jula
05:56 2018

Rudy Giuliani, bivši gradonačelnik New Yorka i savezni tužitelj, a odnedavno odvjetnik američkog predsjednika Donalda Trumpa, počeo je koristiti novu taktiku u obrani svog klijenta. U najnovijem intervjuu pita se je li predizborni dosluh sa stranom državom uopće nezakonit.

“Sjedim ovdje i gledam savezni zakon pokušavajući pronaći dosluh kao zločin. Dosluh nije zločin”, rekao je Giuliani u polusatnom intervjuu za CNN i dodao da je Trump “apsolutno nevin”. Međutim, kako piše CNN, pravni eksperti su u više navrata naglasili da svatko za koga se otkrije da je surađivao s Rusima u predizbornoj kampanji 2016. može biti optužen za kriminalnu zavjeru i slične zločine.

“Hakiranje je zločin. Predsjednik nije hakirao”, dodao je Giuliani u intervjuu koji se najvećim dijelom vrtio oko mogućnosti da bivši Trumpov odvjetnik Michael Cohen pristane svjedočiti protiv Trumpa i oko njegove nedavne tvrdnje da je Trump ustvari unaprijed znao za sastanak svog sina Dona Jr-a, zeta Jareda Kushnera i voditelja kampanje Paula Manaforta s Rusima povezanima s Kremljem koji su im obećali “prljavštinu” o protukandidatkinji Hillary Clinton.

Sastanak se održao u Trump Toweru, u kojem je i sam Trump živio i odakle je vodio kampanju u to vrijeme.

Giuliani je ovu optužbu opet komentirao na prilično zanimljiv način. Ponovno je optužio Cohena da je “patološki lažljivac” i nazvao ga “šljamom”, a kad ga je voditeljica upitala zašto je prije nekoliko mjeseci tvrdio da je Cohen pošten i častan čovjek, odgovorio je da je Cohen izdao Trumpa “kao što je Jago izdao Otela, kao što je Brut zabio zadnji nož u Cezara”.

“Na tom ruskom sastanku, drago mi je što im mogu reći, on (Trump) nije bio”, rekao je usto Trumpov odvjetnik. No pitanje koje zanima specijalnog istražitelja Roberta Muellera nije je li Trump bio na sastanku, već je li unaprijed obaviješten o njemu i dao za njega zeleno svjetlo – kao što ga ne zanima je li Trump osobno hakirao servere demokrata, nego je li znao za rusko hakiranje i je li svoju predizbornu kampanju koordinirao s naporima Rusije da kombinacijom hakiranja, online propagande i dezinformacija utječu na ishod američkih izbora.

A Trump sve ovo vrijeme tvrdi da nije znao za sastanak, što je još jednom ponovio na Twitteru u petak, optuživši svog bivšeg odvjetnika da “izmišlja priče kako bi se izvukao iz nevezanih nevolja”.

Štoviše, Trumpov sin, koji je bio na sastanku, izjavio je u svjedočenju pred Kongresom da nije obavijestio oca o sastanku – ako se utvrdi da je lagao, mogao bi se naći u ozbiljnim pravnim nevoljama.

Giuliani: Mueller je u sukobu interesa, ali ne znam točno kakvom

Trump je jučer u nizu tvitova napao Muellera zbog istrage o dosluhu s Rusijom tijekom američkih predsjedničkih izbora. “Nije bilo dosluha”, izjavio je po tko zna koji put Trump na Twitteru i još jednom istragu nazvao “namještenim lovom na vještice”. Također, u objavama je ustvrdio da je Mueller u “sukobu interesa, koji uključuje sporne poslovne veze zbog kojih ne bi trebao voditi istragu”.

Također je optužio Muellera da je u proces uključio “previše demokratskih istražitelja” te iznio lažnu tvrdnju da je “sumnjivi dossier” koji je o njemu prije izbora sastavio bivši britanski špijun Christopher Steele, bio povod za pokretanje FBI-eve istrage o dosluhu s Rusijom.

Kad je novinarka CNN-a upitala Giulianija za tvrdnje njegovog klijenta o sukobu interesa, ovaj je odbio objasniti te optužbe. “Ne mogu vam reći. Nisam siguran da znam koji je točno sukob interesa. Imam dobru predodžbu”, rekao je Giuliani.

(Kliker.info-Index)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku