hamburger-icon

Kliker.info

Trump ne prihvata odluke komisije za izborne debate : Nadmoćno sam pobijedio u debati s Bidenom, neću nova pravila

Trump ne prihvata odluke komisije za izborne debate : Nadmoćno sam pobijedio u debati s Bidenom, neću nova pravila

02 Oktobra
04:39 2020

Nakon prvog, kaotičnog, televizijskog sučeljavanja dvojice predsjedničkih kandidata, američki predsjednik Donald Trump rekao je u četvrtak da se protivi promjeni pravila u idućim debatama s Joeom Bidenom.

Komisija  zadužena za organiziranje izbornih debata u Sjedinjenim Državama objavila je u srijedu da uvodi dodatne mjere kako bi “očuvalo red” u dvama idućim sučeljavanjima kandidata za Bijelu kuću.

“Zašto bih dopustio komisiji za debate da promijeni pravila za drugu i treću debatu kad sam lako pobijedio u prvoj?”, upitao je američki predsjednik na Twitteru.

Stanar Bijele kuće uporno ističe – bez konkretnih dokaza – da je izašao kao pobjednik iz sučeljavanja s demokratskim protukandidatom.

“Nadmoćno sam pobijedio u debati, pokazuje niz anketa i tako dalje”, rekao je na društvenoj mreži na kojoj se najčešće javlja, ne objasnivši ono “i tako dalje”.

Unatoč mnogim pokušajima Chris Wallace, iskusan voditelj Fox Newsa, nije mogao spriječiti da se debata dvojice sedamdesetogodišnjih kandidata pretvori u kakofoniju.

“Samo mi je žao da se večer ovako završila”, priznao je u razgovoru za New York Times. “Nikad nisam pomislio da će sve poći ukrivo”.

Druge dvije predsjedničke debate trebaju se održati 15. i 22. oktobra u Miamiju, na Floridi i u Nashvilleu, u Tennesseeju.

Republikanski potpredsjednik Mike Pence sučelit će se pak s potpredsjedničkom kandidatkinjom Joea Bidena, senatoricom Kamalom Harris 7. oktobra  u Salt Lake Cityju, u Utahu.

(Kliker.info-Hina)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku