hamburger-icon

Kliker.info

Traže se zbog ubistva : Bjegunac Anel Herak zvao djevojku i plakao

Traže se zbog ubistva : Bjegunac Anel Herak zvao djevojku i plakao

15 Avgusta
06:59 2009

Danas će na gradskom groblju Ravne bakije biti klanjana dženaza Amaru Mistriću, suvlasniku kafića Ocho rios, svirepo ubijenom u četvrtak iza ponoći u svom ugostiteljskom objektu, koji je prije sedam dana otvoren na Čengić-Vili.

 Pomoć prijatelja                 Dok traje danonoćna intenzivna policijska potraga za osumnjičenim za ubistvo Edinom Vukom (22) i njegovim saučesnikom Anelom Herakom (22), drugovi ubijenog Mistrića jučer su se sakupili u jednom od sarajevskih kafića i prikupljali novčanu pomoć za Amarovu majku i sestru i pisali čitulju ubijenom prijatelju.Organi istrage jučer prije podne nezvanično su nagovijestili da su na tragu bjeguncima te da je pitanje časa kada će Vuk i Herak biti uhapšeni. Dan nakon svirepog i besmislenog zločina nad Mistrićem, jedan od napadača Anel Herak, navodno, plačući se javio svojoj djevojci govoreći: "Nisam znao da je Vuk na to spreman". Prema riječima Mistrićevih prijatelja, mnoge mlade Sarajlije koje su jučer čule za ovo ubistvo, na Facebooku, popularnoj socijalnoj mreži za druženje ljudi, izbrisale su Vuka i Heraka iz liste prijatelja.

Također saznajemo da su Vuk i njegova djevojka, navodno, već izbrisali svoje profile sa Facebooka da se ne sazna kako izgledaju. Irfan Nefić, portparol MUP-a Kantona Sarajevo, saopštio je da su se Edin Vuk i Anel Herak kao osumnjičeni za određena krivična djela pojavljivali u operativnoj evidenciji policije. Vuk je, pored toga, zbog počinjenih krivičnih djela evidentiran i u kaznenoj evidenciji. Ko su Edin Vuk i Anel Herak, koji su u noći između srijede i četvrtka izazvali incident u kafiću Ocho rios, u kojem je ubijen Amar Mistrić? Edin Vuk živi na Dobrinji sa majkom koja drži granap. On se prije nekoliko godina priključio navijačkoj skupini Horde zla. S obzirom na to da je na sebe skrenuo pažnju ofarbanom pankerskom frizurom i spremnošću da se upušta u fizičke obračune, tadašnje vođe ove navijačke skupine dale su mu priliku da i on bude jedan od njih. Policija ima operativna saznanja da je jedan od onih koji se sukobio sa navijačima iz Mostara. Vuk se ubrzo posvađao sa navijačima. "Radi se o razmaženom mladiću kome je majka finansirala odlaske na utakmice. Navodno se počeo drogirati i dilati spid po Dobrinji", priča jedan od pripadnika     Hordi zla koji je sa Vukom išao na utakmice.

 Predložen pritvor               Da je Vuk brz na okidaču, govori činjenica da je 26. juna kod Katedrale hicem iz pištolja u ruku ranio Dž. Bašića iz Sarajeva. Navodno je u tuči koja je prethodila pucnjavi učestvovao i Anel Herak. Podsjetimo, incident u kafiću Ocho rios uslijedio je nakon što su Mistrić i još jedan suvlasnik ovog objekta Vuku, Heraku, Almiru Bravi (22) i Midhatu Čajiću (21) rekli da se u 23 sata zatvara kafić. Međutim, u jedan sat, Vuk i Herak su ih napali. Heraku, koji je kod šanka Mistrića tukao pištoljem po glavi, ispalo je oružje iz ruku, a nesretni mladić ga je uspio uzeti. Misleći da će tako smiriti situaciju, Mistrić je Vuku vratio pištolj. U tom trenutku obijesni mladić je uzeo oružje i hladnokrvno ispalio hitac Mistriću u sljepočnicu uzviknuvši: "Evo ti, pa sad glumi mangupa!" Potom su Bravo i Čajić Vuka i Heraka odvezli ka Vogošći. Nakon hapšenja, Bravo i Čajić su se branili šutnjom. Jučer je za njih dvojicu predložen 30-dnevni pritvor zbog uticaja na svjedoke i opasnosti od bijega (Kliker.info-Oslobođenje)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku