hamburger-icon

Kliker.info

Tragedija u naselju Bare : Jedna osoba smrtno stradala u klizištu kod Kaknja

Tragedija u naselju Bare : Jedna osoba smrtno stradala u klizištu kod Kaknja

05 Januara
01:27 2015

kakanj44Ženska osoba S. K. (1976.) smrtno je stradala, dok su tri osobe uspješno evakuisane iz ruševina nastalih u klizištu koje je večeras oko 21 sati pokrenuto u naselju Bare kod Kaknja, potvrdio je za agenciju Anadolija dežurni operativni u MUP-u Zeničko-dobojskog kantona (ZDK).

Spasilački timovi oko ponoći izvukli su dvije osobe koje su ostale zarobljene u ruševinama svoje kuće, dok je nešto ranije spašena jedna djevojčica, kazao je Nurudin Hrusto, načelnik Civilne zaštite Općine Kakanj.”Majka i kćerka su izvučene iz ruševina. Žive su i imaju povrede. Prebačene su za bolnicu. Četvrta osoba koja se nalazila ispod ruševina nije još izvučena, ali je dostupna i ljekar je konstatovao smrt”, kazao je Hrusto.Djevojčica koja je prva spašena imala je povredu noge.

Na teren su odmah nakon dojave o nesreći izašli vatrogasci,policija, hitna pomoć i pripadnici Civilne zaštite Kakanj, kao i rudarske spasilačke ekipe.Adin Karamuja koji je učestvovao u spašavanju je potvrdio da su naišli na tijelo majke koje je bilo priklješteno zidom.”Mi tu nismo mogli ništa uraditi, samo smo prekrili tijelo, da djevojčica ne vidi”, kazao je Karamuja.Klizište koje je je aktivirano u prigradskom naselju Bare, u potpunosti je zatrpalo jednu kuću. “Klizište je oštetilo sedam stambenih jedinica. Sedam porodica je ostalo bez krova nad glavom. Radi se o 23 osobe iz tih porodica, od čega je sada je evakuisano 19 osoba”, rekao je ranije Hrusto.

(Kliker.info-agencije)

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku