hamburger-icon

Kliker.info

Tihić zatražio da se Glavni odbor SDa izjasni o njegovoj liderskoj poziciji

Tihić zatražio da se Glavni odbor SDa izjasni o njegovoj liderskoj poziciji

10 Decembra
00:12 2006

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejman Tihić zatražio je danas od članova Glavnog odbora stranke, koji na sjednici u Sarajevu raspravlja o implemenentaciji izbornih rezultata, da se izjasne o tome da li on ima podršku za ostanak na liderskoj poziciji. 

Tihić je u svom obraćanju najavio da će, ukoliko ne dobije podršku Glavnog odbora, odmah podnijeti neopozivu ostavku na funkciju predsjednika stranke.

– Kakav god bude stav ja ću ga ispoštovati. Ne želim biti predsjednik SDA ako nemam podršku njenog najvišeg tijela, ustvrdio je Tihić. On je tražio izjašnjavanje o podršci bez obzira da li će glasanje biti tajno ili javno, te istaknuo kako je to neophodno radi njegovog digniteta i autoriteta kao predsjednika, odnosa prema članstvu, te drugim strankama i političkim subjektima.

U toku je rasprava članova Glavnog odbora ove stranke o Tihićevom prijedlogu za izjašnjenje o podršci.  Informacije do kojih su novinari mogli doći, s obzirom da je sjednica zatvorena za javnost, očekivanja su da će većina članova dati podršku Tihiću, ukoliko se odluči izjašnjavati o njegovoj poziciji. Tihić je inače u svom izlaganju kazao da je pozicija SDA u procesu implementacije izbornih rezultata veoma dobra, te  da je nakon izbora ovo najjača parlamentarna stranka. Međutim, za razliku od prošlih izbora, SDA više nije ubjedljivo najjača politička stranka, već postoje tri stranke približne političke snage, dodao je Tihić. Glavni odbor SDA danas, osim implementacije izbornih rezultata, razmatra i aktuelnu političku situaciju u BiH, te izbor predsjednika Glavnog odbora za naredni mandatni period.


(Fena)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku