hamburger-icon

Kliker.info

The New York Times smjelo prognozira : Hillary Clinton ima 75 posto šanse za pobjedu!

The New York Times smjelo prognozira : Hillary Clinton ima 75 posto šanse za pobjedu!

20 Jula
22:20 2016

Trump-and-HillaryVjerovatna kandidatkinja Demokratske partije Hillary Clinton ima 75 posto šanse da pobijedi republikanskog kandidata Donalda Trampa na predsjedničkim izborima u novembru, prenio je New York Times.

List navodi da je Clinton daleko od sigurne pobjede, pošto su njene šanse da izgubi iste kao vjerovatnoća da prosječan košarkaš iz NBA lige promaši slobodno bacanje.

Portal statističara Natea Silvera, koji je na prethodnim izborima precizno predviđao pobjednika, procjenjuje  da Clinton ima 61,8 posto šanse za pobijedi na izborima, dok Trump ima 38,1 posto šanse.

Isti portal je krajem juna procjenjivao da Clinton ima 80 poso šanse za pobjedu na novembarskim izborima, ali je onda niz događaja povećao Trumpove šanse, poput ubistva policajaca u Dallasu i objavljivanja imena njegovog potpredsjedničkog kandidata, što je milijarderu donelo publicitet.

Na šanse za pobjedu kandidata mogu da utiču važni događaji u kampanji kao što je konvencija Republikanske partije koja je sada u toku. Konvencija Demokratske partije i objava ko će biti kandidat Hillary Clinton za potpredsjednika, tek treba da uslijedi.

(Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku