hamburger-icon

Kliker.info

Teroristički napad u Šri Lanki : Stotine žrtava u napadima vjerskih ekstremista na crkve i hotele (VIDEO)

Teroristički napad u Šri Lanki : Stotine žrtava u napadima vjerskih ekstremista na crkve i hotele (VIDEO)

21 Aprila
15:57 2019

U napadima na crkve i hotele na Šri Lanki poginulo je najmanje 207 osoba, a među njima je 27 stranaca. Uveden je policijski sat, a osude napada pristižu iz cijelog svijeta.

U nedjelju, u jutarnjim satima izvedeni su napadi na crkve St. Anthony's u Kochchikadeu, St. Sebastianu u Katani i crkvi u Batticaloi, te hotelima Shangri-La, Cinnamon Grand i Kingsbury u Colombu.

Kako javlja Anadolija nakon toga izvedeni su napadi nedaleko od zoološkog vrta u Dehiwali, predgrađu Colomba i u predgrađu Detamogoda.

Diplomatski izvori navode kako su u napadima poginula dva državljana Turske.

Još uvijek niko nije preuzeo odgovornost za napad, a ministar odbrane Ruwan Wijewardane navodi kako je privedeno sedam osoba koje se povezuju s napadima.

Uveden je policijski sat, a osude napada pristižu iz cijelog svijeta.

Šef kuhinje u hotelu Hilton Colombo, u Colombu Erkan Bostanci radi u hotelu nedaleko od Kingsburyja, jednog od hotela na kojeg je izveden napad.

Za AA je pojasnio kako sigurnost u hotelima u zemlji nije na naročito visokom nivou i da je lako ući i izaći iz hotela koji su bili mete napada.

Dodao je kako su se u hotelu u kojem radi odvijale pripreme za obilježavanje Uskrsa, zbog čega nisu čuli eksplozije.

”Zasigurno da ovakvi napadi u zemlji nisu očekivani. Ovi ljudi, čak i kad neko povisi ton dok priča, misle da je došlo do svađe“, rekao je Bostanci. 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku