hamburger-icon

Kliker.info

Tajna na Dedinju : Jovanki nude pasoš u zamjenu za Titove tajne račune

Tajna na Dedinju : Jovanki nude pasoš u zamjenu za Titove tajne račune

20 Maja
06:25 2009

Potpredsjednik vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić prošlog je tjedna posjetio Jovanku Broz, Titovu udovicu, i obećao da će joj MUP Srbije, po najhitnijoj proceduri, izdati putne isprave. Prema pisanju beogradskog tabloida Kurir pozadina susreta ministra policije Dačića i Jovanke Broz može biti dogovor o dvije milijarde dolara koje je navodno Tito stavio na tajni račun u Švicarskoj.
Tito dioničar?
Neimenovani izvor na koji se poziva Kurir tvrdi da je u razdoblju između dva svjetska rata Tito stekao oko 30 posto dionica bečkog hotela Imperial, kao i dvije milijarde dolara u gotovini. “Taj novac se nalazi na računu u Švicarskoj. Prije desetak godina Slobodan Milošević je pokušavao privoliti Jovanku Broz na neku vrstu dogovora, ali su to bili bezuspješni pokušaji. Sada, međutim, poslije izjave ministra policije Ivice Dačića da će Jovanka dobiti putovnicu, izgleda da je taj dogovor postignut”, tvrdi neimenovani izvor Kurira. Poznati beogradski novinar i publicist Pero Simić, koji već 20-ak godina istražuje Tita i čija će knjiga “Tito – fenomen stoljeća” u izdanju Večernjeg lista sutra biti predstavljena javnosti, smatra da su informacije koje je objavio Kurir netočne.
 – Objavom takvih informacija netko, tko misli da Titovi tajni računi postoje, pokušava doći do osoba za koje misli da bi nešto mogle znati – izjavio je Simić.Pero Simić, koji je od 1973. do 2008. bio novinar i glavni urednik beogradskih Večernjih novosti, prvi je koji je ušao u tajne ruske arhive i u njima radio na materijalima o Titu.U nedavnom razgovoru za Obzor Simić je izjavio kako u beogradskim arhivima o Titu ima raznih “autoriziranih“ i friziranih dokumenata čiji je jedini cilj da stvaraju i održavaju lažnu sliku i o Titu i o mnogim povijesnim događajima zemlje kojom je upravljao.
Frizirane arhive
Iz tih friziranih beogradskih dokumenata možda je potekla i Kurirova priča o tajnim računima u Švicarskoj s dvije milijarde dolara. Ministar Dačić, inače zvani mali Slobo zbog bliske suradnje s Miloševićem, opovrgao je pisanje Kurira.– Nismo pričali o novcu. Razgovarali smo samo o dokumentima, putovnici, osobnoj karti i njezinu statusu – izjavio je 
 srbijanski ministar policije. (Kliker.info-Večernji list)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku