hamburger-icon

Kliker.info

Svjetski uspjeh : Sarajevski ljekari uspješno prišili ruku Mariji Barić iz Tešnja

Svjetski uspjeh : Sarajevski ljekari uspješno prišili ruku Mariji Barić iz Tešnja

03 Septembra
16:32 2014

KSCU1Mlada 28-godišnja Tešanjka M. B. koja je jučer dovezena na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu sa otkinutom rukom skoro do ramena trenutno je stabilno, kazala je za agenciju Patria Azra Dedajić, šefica Službe za odnose s javnošću KCUS, piše Patria.Zahvaljujući sarajevskim ljekarima ova žena, kojoj je ruku otkinula mašina za mljevenje žita, neće ostati invalid, a stručnjaci sa Univerzitetskog kliničkog centar u Sarajevu zabilježili su još jedan uspjeh kakav se može vidjeti samo na najsprestižnijim klinikama svijeta.

– Smještena je na Kliniku za rekonstruktivnu i plastičnu hirurgiju UKCS-a. Operacija je trajala punih šest sati i ljekari su uspjeli da izvrše replantaciju ruke. Prema posljednjim informacijama oni su zadovoljni postoperativnim tokom – navela je Dedajić.Prema saznanjima bh. novinske agencije Patria (NAP) riječ je o Mariji Barić iz Novog sela kod Tešnja. Do nesreće je došlo kada je Marija htjela samljeti žito za stoku. Komšije o njoj i njenom suprugu Daliboru govore samo riječi hvale. Bave se, kažu, uzgojem bikova i jako su vrijedni.

– U Novo selo nije odavno došla tako vrijedna mlada kao što je Marija. Ona i njen suprug su jako vrijedni i pošteni. Velika tuga ih je sada snašla. Ali, eto, srećom, sve će se završiti kako treba – ispričala je za NAP jedna od komšinica Barića.Komšije su za Patriu ispričali kako je Marija htjela samljeti žito dok se Dalibor ne vrati sa posla, a da onda zajedno mogu nastaviti sa poslom, na farmi. Nažalost, mašina je Mariji uhvatila ruku, a sve je moglo završiti i mnogo gore da u blizini nije bio Marijin djever.- Sreća da je u blizni bio Daliborov stariji brat, koji je spasio Mariju. Inače, da on nije bio tu, mašina bi je ubila – ispičale su komšije.Marija i Dalibor imaju dvoje maloljetne djece, sin je prije nekoliko mjeseci slavio prvi rođendan, a kćerka je krenula u prva razred. (Kliker.info-NAP)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku