hamburger-icon

Kliker.info

„Svijet kojeg djelimo“ : Haris Silajdžić na konferenciji UNAOC-a u Londonu

„Svijet kojeg djelimo“ : Haris Silajdžić na konferenciji UNAOC-a u Londonu

26 Oktobra
01:06 2015

Hare1111Bivši predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Haris Silajdžić boravi na Oxford unverzitetu u  Velikoj Britaniji gdje učestvuje na konferenciji pod nazivom „Svijet kojeg djelimo“ a u organizaciji UNAOC-a (Ujedinjene nacije – Alijansa civilizacija) i Kuvajtske fondacije Al-Babtain.

Pored dr. Silajdžića  na konferenciji učestvuju mnoge poznate ličnosti iz svijeta, gdje se vodi dijalog i daju mišljenja o trenutnoj situaciji u svijetu i pravcima u kojima se kreće civilizacija. UNAOC je osnovan 2005. godine na inicijativu generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Kofi Anana, sa ciljem da okupi eksperete visokog svjetskog ranga i najveće mislioce današnjice, kako bi se našli korjeni polarizacije između različitih kultura i društava u svijetu.

 

(Kliker.info)

Podijeli

4 0 komentara

 1. rifat
  rifat 26 Oktobra, 17:35

  Ljudina i patriota. … Narod je često slijep kao kokoši, pa kljuca i obično i drago kamenje – ne razlikuje šta je vrijedno, a šta ne.

  Odgovori
 2. safet husejnovic
  safet husejnovic 26 Oktobra, 18:58

  Respekt za covjeka i politicara dr. Silajdzica! velika mi je cast sto sam imao priliku da se njim poznajem i druzim! U jednoj normalnoj drzavi to bi bio najbolji Predsjednik i predstavnik jednog naroda! Poliglota, I MEGA intelektualac.

  Odgovori
 3. Hurem
  Hurem 26 Oktobra, 19:10

  Ubjedljivo največi politički, i diplomatski kapacitet.visokog morala.

  Odgovori
 4. SAFO
  SAFO 26 Oktobra, 10:54

  Bosnu nam je ostavio u amanet.Politićar kakav se još nije vidio na prostorima Bosne i Hercegovine.

  Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku